В Україні дозволили роботу продуктових ринків
01 April, Розділ Новини, переглядів 1 938
Постановою Головного державного санітарного лікаря дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, якщо в населення є проблеми з доступом до харчових продуктів та при дотриманні на ринках таких умов:
здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
на 20 квадратних метрах торговельної площі може перебувати щонайбільше один відвідувач;
забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра;
забезпечити персонал засобами індивідуального захисту;
забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;
для ринків вихідного дня забезпечити відстань між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри.
Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
«Відповідальність за дотримання умов при відкритті ринків і рішення про доцільність їх відкриття повністю залежить від рішень органів місцевого самоврядування», – зазначачив заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org
Схожі новини
У роздрібнооптових мережах Полтавщини відтепер харчові продукти реалізуються лише фасованими та упакованимиНа Тернопільщині ввели обмежувальні заходи через коронавірусЗатверджено порядок надання Держпродспоживслужбі інформації про загрозу життю і здоров’ю, санепідблагополуччю населення19.04.2019 на Івано-Франківщині обговорять питання організації роботи ринків та захисту прав споживачів при купівлі товарів на ринкахПрисяжнюк доручив місцевим органам влади стабілізувати цінову ситуацію з продуктами