Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують здійснювати контроль безпечності питної води у сільських населених пунктах
» » Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують здійснювати контроль безпечності питної води у сільських населених пунктах

Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують здійснювати контроль безпечності питної води у сільських населених пунктах





Виконуючи рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом», спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області перевірили об’єкти централізованого і децентралізованого водопостачання та водовідведення у населених пунктах Борзнянського району, у тому числі у селі Комарівка, що визначене як вогнище спалаху коронавірусу.

Зокрема, у місцевій школі-інтернаті взято проби води із систем водопостачання і водовідведення для їх подальшого мікробіологічного  та хіміко-токсикологічного досліджень. Також відібрані зразки питної води із сільських колодязів.

Перед тим, як потрапити до карантинної зони, фахівці Держпродспоживслужби пройшли відповідний інструктаж із техніки безпеки, працювали на об'єктах в одноразовому спецодязі  2-ого ступеня захисту, який після проведених робіт був утилізований шляхом спалення, а місце – оброблене хлористим вапном. Спецавтомобіль помили і продезінфікували.

Також цього дня були взяті проби води із громадських та приватних криниць у селах Красносільське і Берестовець – загалом 8 зразків. Усі вони доставлені до спеціалізованої лабораторії згідно з методичними рекомендаціями.

Відбір проб відбувався у присутності представників органів місцевого самоврядування.





Схожі новини
  • На Луганщині Держпродспоживслужба долучилась до комісійних перевірок систем водопостачання і водовідведення
  • На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 142 об’єкти водопостачання та водовідведення
  • На Чернігівщині Держпродспоживслужба перевірила показники безпечності питної води
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 38 об’єктів водопостачання та водовідведення
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби відібрали проби з річки Південний Буг

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.