Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році
АТУ»Новини»Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році

    Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році


    Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році

    Нестача робочої сили для сбору врожаю ягід у країнах ЄС та зменшення обсягів зібраної сировини, надає Україні можливість наростити власне виробництво, переробку та експорт плодовоягідної продукції.

    Наприклад, у Польщі, через карантин, може виникнути проблема з працівниками для збору полуниці, ревеню, літньої малини, тож обсяг сировини буде дуже обмежений. Більша частка піде на ринок свіжої продукції, – вважає Олег Мочалюк, директор з виробництва Групи компаній T.B. Fruit.

    В той же час плантації ягід та фруктів в Україні зростають і при хорошій урожайності здатні на 75-80% забезпечити, як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства. Фахівець вважає, що плюсом для України є повернення з заробітків багатьох українців, які при хорошому урожаї ягід займуться його збором.

    В таких умовах можна спрогнозувати посилення конкурентності України на ринку свіжих та заморожених ягід та продуктів їх переробки.

    Також фахівці зауважують, що карантин змусить сільське населення України приділяти більше уваги присадибному господарству, тож виробництво ягід та фруктів в індивідуальних господарствах цьогоріч зросте.

    Також зросте переробка врожаю безпосередньо у господарствах. Більші обсяги виробництва одноосібників буде стримувати зростання цін та сприятиме великим виробникам в експорті продукції.

    Як відмітив Мочалюк, заводи компанії в умовах дефіциту сировини будуть впроваджувати оптимізацію виробничих витрат, розширювати географію закупівлі сировини, укладати більшу кількість контрактів на невеликі закупівлі, збільшувати частку біопродукції в загальному обсязі, нарощувати виробництво пектину з покупної сировини.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна є найбільшим "швидкоростучим" постачальником фруктів та ягід до Польщі
  • Україна збільшила експорт ягід і яблук до Франції
  • Ціни на другий урожай ягід нижчі, ніж в сезон
  • ПРОГНОЗ: Експорт плодово-ягідної продукції може досягти рекордним
  • З початку сезону експорт українських заморожених ягід і фруктів упав на 14%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році

03 квітень, Розділ Новини, переглядів 2 000

Україна має шанс наростити переробку та експорт ягід у 2020 році

Нестача робочої сили для сбору врожаю ягід у країнах ЄС та зменшення обсягів зібраної сировини, надає Україні можливість наростити власне виробництво, переробку та експорт плодовоягідної продукції.

Наприклад, у Польщі, через карантин, може виникнути проблема з працівниками для збору полуниці, ревеню, літньої малини, тож обсяг сировини буде дуже обмежений. Більша частка піде на ринок свіжої продукції, – вважає Олег Мочалюк, директор з виробництва Групи компаній T.B. Fruit.

В той же час плантації ягід та фруктів в Україні зростають і при хорошій урожайності здатні на 75-80% забезпечити, як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства. Фахівець вважає, що плюсом для України є повернення з заробітків багатьох українців, які при хорошому урожаї ягід займуться його збором.

В таких умовах можна спрогнозувати посилення конкурентності України на ринку свіжих та заморожених ягід та продуктів їх переробки.

Також фахівці зауважують, що карантин змусить сільське населення України приділяти більше уваги присадибному господарству, тож виробництво ягід та фруктів в індивідуальних господарствах цьогоріч зросте.

Також зросте переробка врожаю безпосередньо у господарствах. Більші обсяги виробництва одноосібників буде стримувати зростання цін та сприятиме великим виробникам в експорті продукції.

Як відмітив Мочалюк, заводи компанії в умовах дефіциту сировини будуть впроваджувати оптимізацію виробничих витрат, розширювати географію закупівлі сировини, укладати більшу кількість контрактів на невеликі закупівлі, збільшувати частку біопродукції в загальному обсязі, нарощувати виробництво пектину з покупної сировини.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна є найбільшим "швидкоростучим" постачальником фруктів та ягід до Польщі
  • Україна збільшила експорт ягід і яблук до Франції
  • Ціни на другий урожай ягід нижчі, ніж в сезон
  • ПРОГНОЗ: Експорт плодово-ягідної продукції може досягти рекордним
  • З початку сезону експорт українських заморожених ягід і фруктів упав на 14%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.