Аграрний тиждень. Україна
» » На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби моніторять об’єкти водопостачання та водовідведення населених пунктів області
» » На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби моніторять об’єкти водопостачання та водовідведення населених пунктів області

На Полтавщині фахівці Держпродспоживслужби моніторять об’єкти водопостачання та водовідведення населених пунктів області


Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби  в  Полтавській області спільно з місцевими органами виконавчої влади та за участі органів місцевого самоврядування здійснюють моніторинг  об’єктів  водопостачання та водовідведення населених пунктів області.

За минулий тиждень спеціалісти  перевірили  59 об’єктів водопостачання та 4 об’єкти  водовідведення. Порушення виявили  на 39 об’єктах водопостачання та 2 об’єктах водовідведення. За результатами перевірок для усунення порушень надано приписи та пропозиції.

Також  фахівці  лабораторно  дослідили  12 проб води централізованого водопостачання, з них у 12 пробах виявлено невідповідність санітарним нормам за санітарно-хімічними показниками.

Основні види порушень: неналежна організація зон санітарної охорони джерел, відсутність огорожі 1 поясу зони санітарної охорони, не ведеться облік аварійних ситуацій на мережах водопостачання та водовідведення, відсутність технологічного регламенту з описом технологічного процесу виробництва питної води тощо.

Наприклад при комісійній перевірці об’єкту централізованого водопостачання у с. Михайлівка, Великобагачанського району виявлено відсутність проекту зони санітарної охорони джерела водопостачання, огородження І поясу зони санітарної охорони 2 джерела водопостачання не здійснене, не проводиться очистка та дезінфекція водогінних споруд та мереж, відсутність технологічного регламенту з описом технологічного процесу виробництва питної води.

За результатами перевірки власнику водопроводу комісією надано пропозиції з усунення виявлених порушень та завдання проінформувати про виконання пропозицій.         

Наразі моніторинг стану систем водопостачання та водовідведення  на Полтавщині  триває.






Схожі новини
  • На Чернігівщині територіальні управління Держпродспоживслужби продовжують моніторинг стану систем водопостачання та водовідведення
  • На Закарпатті посилено санітарно-епідеміологічний нагляд на об’єктах систем водопостачання та водовідведення
  • На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 142 об’єкти водопостачання та водовідведення
  • На Черкащині перевіряють підприємства водопостачання та водовідведення
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби перевірили 38 об’єктів водопостачання та водовідведення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.