Україна наростила імпорт овочів на 61,6% – з $56,5 млн у І кварталі 2019 року до $91,4 млн у І кварталі 2020-го.
Про це свідчать дані Державної митної служби.
Експорт вітчизняних овочів при цьому за звітний період скоротився на 14,4%. За даними січня-березня 2019 року він приніс Україні $41,9 млн, а за аналогічний період цього року – $35,9 млн.
Найбільше негативне торгове сальдо в цій категорії продукції, яке наразі становить $55,5 млн (торік – $14,6 млн), зросло в березні цього року, коли овочів було імпортовано на $36,6 млн (у січні – на $24,5 млн, в лютому – на $30,2 млн).
Зокрема, огірків за вказаний період було найбільше імпортовано з Туреччини (75%) – на суму $6,310 млн; моркви, ріпи, столових буряків, редьки, селери – з Ізраїлю (47%), на суму $221 тис.; капусти – з Албанії (28%), на суму $1,431 млн, цибулі – з Нідерландів (56%), на суму $3,096 млн; помідорів – з Туреччини (93%), на суму $19,406 млн, картоплі – з Білорусі (65%), на суму $13,963 млн.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org