Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Чернігівщини здійснила 285 обстежень агропродовольчих ринків
» » Держпродспоживслужба Чернігівщини здійснила 285 обстежень агропродовольчих ринків

Держпродспоживслужба Чернігівщини здійснила 285 обстежень агропродовольчих ринків



В умовах карантинних обмежень, починаючи з 30 квітня, у населених пунктах Чернігівської області відновили роботу 29 продовольчих ринків із 48-ти зареєстрованих. Найбільша їх кількість (8) – безпосередньо в обласному центрі. Запрацювали також зареєстровані ринки практично у кожному райцентрі. Подекуди проводиться процедура узгодження з органами місцевого самоврядування щодо їх відкриття та ведеться підготовка до роботи у відповідності з вимогами постанови №14 Головного державного санітарного лікаря України.

Впродовж двох тижнів фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області здійснили 285 санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів і виявили 75 порушень: відсутність захисних екранів на торгових місцях, недотримання маскового режиму, недотримання вимог стосовно кількості відвідувачів та порушення санітарних норм при проведенні дезінфекції. На кількох ринках інспектори зафіксували випадки стихійної торгівлі.

Крім того, у деяких районах відсутнє інформування відвідувачів про дотримання санітарних норм під час перебування на території ринків.

За результатами перевірок представниками Держпродспоживслужби складено 1 протокол і винесено 75 приписів. Також про виявлені порушення поінформовані органи місцевої влади та правоохоронні органи, а до адміністрацій ринків спрямовані звернення з пропозиціями про негайне усунення зафіксованих недоліків.





Схожі новини
  • На Волині відновили свою роботу 13 агропродовольчих ринків
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провели майже 15000 моніторингових обстежень дотримання протиепідемічних заходів
  • Держпродспоживслужба Тернопільщини продовжує перевірки об’єктів водопостачання та водовідведення на Тернопільщині
  • За період карантину фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини провели понад 680 комісійних перевірок об’єктів водопостачання та водовідведення
  • На Сумщині за порушення вимог карантинного режиму до адмінвідповідальності притягнуто 138 посадовців

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.