Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні розпочало діяти держрегулювання цін на продукти
» » В Україні розпочало діяти держрегулювання цін на продукти

В Україні розпочало діяти держрегулювання цін на продукти


В Україні розпочало діяти держрегулювання цін на продукти

Постанова уряду України про державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування та товари протиепідемічного призначення набула чинності сьогодні, 18 травня.

Зокрема, постанову було опубліковано 8 травня 2020 року в газеті Урядовий кур'єр, тож вона набирає чинності через 10 днів.

З моменту вступу в силу постанови, продавці зобов'язані декларувати зміни роздрібної ціни на ці товари при підвищенні її на 5 і більше відсотків. При запланованому підвищенні цін на 5% і більше, але менш як 10%, застосування роздрібної ціни можливе не раніше ніж через три дні, без урахування дня декларування.

У разі підвищення цін від 10% і більш, але менш як 15%, – застосування ціни можливе не раніше ніж через 14 днів, а у разі підвищення цін на 15% і більше – нові ціни можна застосовувати щонайменше за 30 днів після декларування.

ІЦ УАК за матеріалами AgroPolit

agroconf.org





Схожі новини
  • На час карантину Уряд запроваджує державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість і товари протиепідемічного призначення
  • Уряд прийняв постанову для стабілізації цінової ситуації на соціально значущі товари у період карантину
  • Планується відновити державне регулювання цін на продукти харчування
  • Кабмін скасував регулювання цін на продукти харчування
  • У Білорусі різко подорожчають продукти

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.