Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Молочний сектор ЄС поступово відновлюється
АТУ»Новини»Молочний сектор ЄС поступово відновлюється

    Молочний сектор ЄС поступово відновлюється


    Молочний сектор ЄС поступово відновлюється

    Минулого тижня прогноз середньосвітової ціни на молоко залишився майже без змін, за винятком більш позитивного сценарію для ключових виробників.

    Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, посилаючись на аналітичну платформу IFCN.

    Так, для ЄС середньопрогнозовану ціну збільшили на $1 – до $29,9/100 кг, а для США – на $1,4 – до $29,4/100 кг.

    Драйвером для зміни прогнозів стали заходи державної підтримки, анонсовані нещодавно центральними та місцевими урядовими структурами цих країн. Так, Єврокомісія виділила фінансову підтримку в розмірі 30 млн євро на зберігання до кінця року на приватних складах близько 330 тис. тонн біржових молочних товарів (сухого знежиреного молока, масла та сиру), запаси яких почали накопичуватися під час світового карантину.

    Крім того, уряди окремих країн ЄС запровадили додаткову підтримку для свої фермерів. Найтурботливішою виявилася Франція, яка виділила 7 млрд євро для підтримки бізнесу, серед якого й аграрний. Також у країні закликають активніше споживати сири, попит на які серйозно впав.

    Уряд Італії виділив 100 млн євро для підтримки середнього та малого аграрного бізнесу, хоча він, за словами, експерта Центру дослідження продукції тваринництва Альберто Менгі, постраждав значно менше, як порівняти з іншими галузями економіки. Загалом ситуація в італійському молочному секторі жваво відновлюється. З березня тут зростають продажі молочних продуктів в ритейлі: ультрапастеризованого молока (+19%), твердих сирів (+27%), моцарелли (+49%), йогуртів (+5%).

    Проте підвищення попиту в європейському ритейлі поки що не компенсує загального падіння, зумовленого скороченням експорту та продажів в HoReCa, оскільки їхня частка в структурі реалізації є найбільшою. У зв’язку з цим великі переробники анонсували скорочення закупівлі сировини на 3% та звертаються до виробників із проханням скоротити виробництво молока.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Аграрний фонд почав закупівлі сухого молока і масла
  • Європейський молочний ринок: в першому півріччі 2017 виробництво скорочуватиметься - АВМ
  • Закупівельні ціни на молоко тримають зростаючий тренд
  • Єврокомісія виділить на підтримку фермерів 500 млн євро
  • У серпні 2019 року Україна скоротила виручку від експорту молочних продуктів на 34%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Молочний сектор ЄС поступово відновлюється

19 травень, Розділ Новини, переглядів 2 053

Молочний сектор ЄС поступово відновлюється

Минулого тижня прогноз середньосвітової ціни на молоко залишився майже без змін, за винятком більш позитивного сценарію для ключових виробників.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, посилаючись на аналітичну платформу IFCN.

Так, для ЄС середньопрогнозовану ціну збільшили на $1 – до $29,9/100 кг, а для США – на $1,4 – до $29,4/100 кг.

Драйвером для зміни прогнозів стали заходи державної підтримки, анонсовані нещодавно центральними та місцевими урядовими структурами цих країн. Так, Єврокомісія виділила фінансову підтримку в розмірі 30 млн євро на зберігання до кінця року на приватних складах близько 330 тис. тонн біржових молочних товарів (сухого знежиреного молока, масла та сиру), запаси яких почали накопичуватися під час світового карантину.

Крім того, уряди окремих країн ЄС запровадили додаткову підтримку для свої фермерів. Найтурботливішою виявилася Франція, яка виділила 7 млрд євро для підтримки бізнесу, серед якого й аграрний. Також у країні закликають активніше споживати сири, попит на які серйозно впав.

Уряд Італії виділив 100 млн євро для підтримки середнього та малого аграрного бізнесу, хоча він, за словами, експерта Центру дослідження продукції тваринництва Альберто Менгі, постраждав значно менше, як порівняти з іншими галузями економіки. Загалом ситуація в італійському молочному секторі жваво відновлюється. З березня тут зростають продажі молочних продуктів в ритейлі: ультрапастеризованого молока (+19%), твердих сирів (+27%), моцарелли (+49%), йогуртів (+5%).

Проте підвищення попиту в європейському ритейлі поки що не компенсує загального падіння, зумовленого скороченням експорту та продажів в HoReCa, оскільки їхня частка в структурі реалізації є найбільшою. У зв’язку з цим великі переробники анонсували скорочення закупівлі сировини на 3% та звертаються до виробників із проханням скоротити виробництво молока.

ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes

agroconf.org





Схожі новини
  • Аграрний фонд почав закупівлі сухого молока і масла
  • Європейський молочний ринок: в першому півріччі 2017 виробництво скорочуватиметься - АВМ
  • Закупівельні ціни на молоко тримають зростаючий тренд
  • Єврокомісія виділить на підтримку фермерів 500 млн євро
  • У серпні 2019 року Україна скоротила виручку від експорту молочних продуктів на 34%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.