З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину територіальними органами Держпродспоживслужби за період з 18.05.2020 по 25.05.2020 здійснено 15750 заходів нагляду (контролю), встановлено 2497 порушень (на кожному шостому об’єкті).
Перевірено:
6161 об'єкт торгівлі продовольчими товарами, на 839 встановлено порушення. За встановлені порушення надано 603 приписи (рекомендації), складено 40 протоколів, у 193 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 241 випадку поінформовано органи Національної поліції;
4796 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, на 799 встановлено порушення. Застосовані заходи: надано 668 приписів (рекомендацій), складено 20 протоколів, у 118 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 9 випадках поінформовано органи Національної поліції;
807 закладів громадського харчування, із них на 203 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів, надано 190 приписів (рекомендації), складено 13 протоколів, у 52 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 71 випадках поінформовано органи Національної поліції;
1608 перукарень та салонів краси, на 438 встановлено порушення. Застосовані заходи: надано 357 приписів (рекомендацій), складено 44 протоколів, у 77 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 78 випадках поінформовано органи Національної поліції;
2378 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо), на 218 встановлено порушення. Застосовані заходи: надано 165 приписів (рекомендацій), складено 19 протоколів, у 93 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 62 випадках поінформовано органи Національної поліції.
Інформація щодо проведених заходів оприлюднюється на офіційному сайті Держпродспоживслужби та її територіальних органів.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше