На м’ясокомбінатах Німеччини покращують умови роботи
29 May, Розділ Новини, переглядів 1 622
На початку травня на м’ясопереробному підприємці в Кесфельді (Німеччина) виявили масштабний спалах коронавірусу серед працівників. Після переробки м’ясокомбінату виявилось, що підприємство працювало з порушеннями трудового законодавства, час змін перевищував дозволені норми, а робітники, більшість з яких були мігрантами з країн Східної Європи, проживали в антисанітарних умовах. Після цього низка компаній галузі зобов’язались покращити умови праці.
Зокрема, дотримуватися більш високих стандартів гігієни і поліпшити умови праці зобов’язалися найбільші підприємства м’ясної промисловості німецької федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія. Йдеться про сім найбільших компаній в регіоні. Вони заявили про те, що погоджуються добровільно поліпшити механізм перевірки стану здоров’я працівників, а також запобігати великій плинності кадрів і змінити умови розміщення робітників.
«Ситуація з умовами проживання і праці працівників в м’ясної промисловості є складною і, безумовно, потребує поліпшення», – прокоментував цю подію регіональний міністр сільського господарства Тілль Бакхаус.
Meat-Inform
Схожі новини
Чому Covid-19 «косить» найбільші мясопереробні підприємства США?Уряд пом’якшив умови пасажирських перевезень для підприємствПривітання з Днем працівників харчової промисловостіМайбутніх аграріїв навчали успішному працевлаштуваннюРівень смертності серед працівників агропромислового комплексу зріс на 9%