Аграрний тиждень. Україна
» » За результатами перевірки Держпродспоживслужби споживачам повернуто понад 238 тис грн за комунальні послуги
» » За результатами перевірки Держпродспоживслужби споживачам повернуто понад 238 тис грн за комунальні послуги

За результатами перевірки Держпродспоживслужби споживачам повернуто понад 238 тис грн за комунальні послуги


За результатами перевірки Держпродспоживслужби споживачам повернуто понад 238 тис грн за комунальні послуги

Відповідно до затвердженого плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели перевірку суб’єкта господарювання з питань дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

У ході перевірки було встановлено, що суб’єкт господарювання при розрахунку тарифу на послуги з централізованого водопостачання та вивезення твердих побутових відходів включено планований прибуток у розмірі                 12 відсотків без затвердження в установленому порядку інвестиційної програми, чим порушено вимоги Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010.

За результатами перевірки складено акт, на підставі якого суб’єкту господарювання винесено припис про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано привести тарифи на послуги з централізованого водопостачання та вивезення твердих побутових відходів до економічно обґрунтованого рівня та подати на затвердження до органу місцевого самоврядування.

Також, суб’єкта господарювання зобов’язано повернути споживачам зайво нараховану плату за надані послуги у сумі 238,3 тис. грн шляхом здійснення перерахунку.

Наразі, суб’єкт господарювання повідомив Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області про виконання вимог припису, а саме про здійснення перерахунків споживачам за надані послуги в повному обсязі.





Схожі новини
  • На Чернігівщині Держпродспоживслужба зобов’язала комунальне підприємство повернути споживачам більш як 2,2 млн. гривень
  • На Херсонщині Держпродспоживслужба зобов’язала комунальне підприємство повернути споживачам понад 20 тисяч гривень
  • Держпродспоживслужба в Одеській області зобов’язали суб’єкта господарювання повернути споживачам понад 4 млн грн за послуги з водопостачання
  • На Запоріжжі Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів з водопостачання на суму понад 300 тисяч гривень
  • Держпродспоживслужба Київщини встановила завищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.