Виробництво цукру у світі в 2019-2020 роках скоротиться другий рік поспіль і вперше за три роки впаде нижче рівня оцінки глобального споживання.
Такий прогноз оприлюднила ФАО у своїй новій доповіді «Продовольчий прогноз».
Зокрема, передбачається розширення торгівлі цукром, причиною чого стануть низькі ціни та відновлення запасів у деяких традиційних країнах-імпортерах.
«Поки очікування дефіциту у виробництві цукру в світі в сезоні 2019-2020 років практично ніяк не позначилося на міжнародних цінах на цукор, які падають з середини 2017 року і перебувають нижче оцінюваного рівня виробничих витрат для більшості світових виробників», – ідеться в повідомленні.
Крім того, індекс цін ФАО на цукор у червні погіршив тенденцію, піднявшись на 7,4%, порівняно з попереднім місяцем, і відмінивши половину квітневого падіння через підйом міжнародних цін на нафту, а також зниження врожаїв більше, ніж очікувалося, в Індії та Таїланді, які є, відповідно, найбільшим світовим виробником цукру та другим за величиною експортером.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше