Аграрний тиждень. Україна
» » Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю
» » Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю

    Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю


    Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю

    Дванадцять років тому агроном Володимир Балабан разом з колегами посадив в Ізмаїльському районі Одеської області мигдальний сад на території 26 га. Зараз там ростуть вже 6 сортів мигдалю.

    “Мигдаль невибаглива культура. Тема мигдалю дуже актуальна і цікава. У зв’язку з різко мінливими умовами клімату мигдаль отримав більш широке поширення – ареал. Це вже не тільки на Півдні Бессарабії, але вже і Закарпатті, Вінниці. Не тільки в Південно-Східній частині України”, – зазначає Володимир Балабан.

    Зараз в його саду представлені тільки вітчизняні сорти, а ось восени чоловік планує закласти два каліфорніскіх сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара і вважаються одними з найбільш врожайних. В середньому сад дає – в залежності від сорту і плода – 1-1,5 тонни в ядрі.

    “Варто вирощувати таку культуру, вона невибаглива: вона посухостійка, жаростійка. За своїми властивостями вона відноситься до групи сукулентів і прирівнюється по жаростійкості до кактусів. Має великі шанси на життя і тривалий, довголітнє існування”, – розповідає Володимир Балабан.

    Починаючи з третього року мигдаль вступає в плодоношення. Уже з 5 року – товарне плодоношення в виробничих масштабах. В цілому культура мигдалю дуже легка – трикратного обприскування в середньому за вегетацію вистачає, щоб уникнути від навали хвороб або шкідників.

    "У нас не за горами той час, коли ми досягнемо великих висот на ринку вирощування мигдалю. Всі кліматичні умови цьому сприяють", – зазначає Володимир Балабан.

    Щоб уберегти сад від заморозків агроном пропонує використовувати антифризи вітчизняного виробництва, які до речі була розроблені за його участю, розповів агроном час воркшопу “UHBDP. Успішні історії нішевих культур”.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Арахіс – надзвичайно рентабельна культура для півдня України
  • ПРОГНОЗ: Урожай волоського горіха очікується в межах 110-120 тисяч тонн
  • «РОСТОК-ХОЛДИНГ» отримав максимальну врожайність
  • Потенціал зернових української селекції
  • Добкін не виключає подорожчання соціальних сортів хліба у Харківській області

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю


Одеський агроном вирощує 6 українських сортів мигдалю

Дванадцять років тому агроном Володимир Балабан разом з колегами посадив в Ізмаїльському районі Одеської області мигдальний сад на території 26 га. Зараз там ростуть вже 6 сортів мигдалю.

“Мигдаль невибаглива культура. Тема мигдалю дуже актуальна і цікава. У зв’язку з різко мінливими умовами клімату мигдаль отримав більш широке поширення – ареал. Це вже не тільки на Півдні Бессарабії, але вже і Закарпатті, Вінниці. Не тільки в Південно-Східній частині України”, – зазначає Володимир Балабан.

Зараз в його саду представлені тільки вітчизняні сорти, а ось восени чоловік планує закласти два каліфорніскіх сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара і вважаються одними з найбільш врожайних. В середньому сад дає – в залежності від сорту і плода – 1-1,5 тонни в ядрі.

“Варто вирощувати таку культуру, вона невибаглива: вона посухостійка, жаростійка. За своїми властивостями вона відноситься до групи сукулентів і прирівнюється по жаростійкості до кактусів. Має великі шанси на життя і тривалий, довголітнє існування”, – розповідає Володимир Балабан.

Починаючи з третього року мигдаль вступає в плодоношення. Уже з 5 року – товарне плодоношення в виробничих масштабах. В цілому культура мигдалю дуже легка – трикратного обприскування в середньому за вегетацію вистачає, щоб уникнути від навали хвороб або шкідників.

"У нас не за горами той час, коли ми досягнемо великих висот на ринку вирощування мигдалю. Всі кліматичні умови цьому сприяють", – зазначає Володимир Балабан.

Щоб уберегти сад від заморозків агроном пропонує використовувати антифризи вітчизняного виробництва, які до речі була розроблені за його участю, розповів агроном час воркшопу “UHBDP. Успішні історії нішевих культур”.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Арахіс – надзвичайно рентабельна культура для півдня України
  • ПРОГНОЗ: Урожай волоського горіха очікується в межах 110-120 тисяч тонн
  • «РОСТОК-ХОЛДИНГ» отримав максимальну врожайність
  • Потенціал зернових української селекції
  • Добкін не виключає подорожчання соціальних сортів хліба у Харківській області

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.