Аграрний тиждень. Україна
» » Нове свинарство: 20 млн. свиней до 2025 року, доступні ціни на м’ясо для населення
» » Нове свинарство: 20 млн. свиней до 2025 року, доступні ціни на м’ясо для населення

    Нове свинарство: 20 млн. свиней до 2025 року, доступні ціни на м’ясо для населення


       
    Про амбітний інвестиційний проект із відродження свинарства в Україні оголосила Асоціація «М’ясної галузі», що об’єднує 20 провідних переробних підприємств, повідомляє прес-служба об’єднаня. Зокрема уточнюється, що на думку виконавчого директора асоціації Миколи Бабенка, переробники занепокоєні перевитратами в свинарстві, закриттям 2190 свинокомплексів за минулі 6 років, зменшенням поголів’я свиней і дефіцитом сировини. Все це призвело до високих цін на м’ясо і робить далі його недоступним для більшості населення.

    «Ми вирішили не чекати закриття ще сотень, а може й тисяч українських свинокомплексів й ініціюємо 5-річну програму підтримки розвитку свинарства в Україні - «Нове свинарство 2025». Її мета - стимулювати вирощування свиней для потреб м’ясної галузі України до 20 млн і більше голів одночасного утримання. Саме така кількість свиней в країні вже утримувалась на 1991 рік», – наголошує Микола Бабенко.
    На 01.01.2020 року загальне поголів’я свиней у 24 областях нашої країни встановило черговий антирекорд – 5,7 млн голів. З них лише 3,3 млн голів вирощуються у промисловому свинарстві. Для порівняння, деякі країни та території, співставні за розміром із однією областю України, утримують свиней на свинокомплексах більше, ніж на свинокомплексах усіх 24 областей України: Данія – 12 млн; Бельгія – 6,2 млн; Бєлгородська область (Росія) – 4 млн голів свиней. При цьому, споживання свинини на одного мешканця на рік становить: у країнах Європейського Союзу – 45 кг, у Китаї – 40 кг, в Білорусі – 38 кг, в Росії – 30 кг, а в Україні – лише 15 кг.
    Українські м’ясопереробні підприємства завантажені менше, ніж на половину.

    Обсяги внутрішнього споживання свинини мають потенціал збільшення щонайменше вдвічі. М’ясо має стати доступним для українців. Окрім того, існує світовий дефіцит свинини, який немає кому закрити, а це ще 10 млн тонн, що в 16 разів перевищує обсяги поточного виробництва свинини в Україні. За всіма оптимістичними прогнозами, такий дефіцит залишиться на наступні 10 років. Ціни на свинину в ЄС за 2019 рік зросли на 48%: з 1,33 євро/кг до 1,97 євро/кг. Це приносить надприбутки свинарям і переробникам ЄС, адже у свинарстві кошти обертаються двічі за рік, тож мова навіть у Євросоюзі йде про рентабельність інвестицій 100% на рік і більше.

    «Ми ставимо мету - допомогти вирішити проблему світового дефіциту свинини та вивести Україну в число провідних гравців на світовому ринку м’яса. Українська курятина вже заявила про себе, черга свинини. У партнерстві з Центром підвищення ефективності в тваринництві й за фінансової участі підприємств Асоціації «М’ясної галузі» ми готові підтримати не лише масштабування і модернізацію діючих свинокомплексів, а й нових інвесторів, які будуть долучатися до проектів із вирощування свиней з рентабельністю інвестицій більше 100% у рік. Ми гарантуємо сталий прибуток, збут свиней, захист і всебічну підтримку інвестицій», – резюмує Микола Бабенко.





    Схожі новини
  • Свинарство в Україні: виклики 2020-2025
  • За 5 років свинопоголів’я у присадибному секторі може зменшитися на 35%
  • За перші 3 місяці у промисловому секторі поменшало свиней
  • Чисельність свиней в Україні опустилася нижче 7 млн голів
  • В Україні цьогоріч на 2,2% зросте поголів’я свиней

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нове свинарство: 20 млн. свиней до 2025 року, доступні ціни на м’ясо для населення


   
Про амбітний інвестиційний проект із відродження свинарства в Україні оголосила Асоціація «М’ясної галузі», що об’єднує 20 провідних переробних підприємств, повідомляє прес-служба об’єднаня. Зокрема уточнюється, що на думку виконавчого директора асоціації Миколи Бабенка, переробники занепокоєні перевитратами в свинарстві, закриттям 2190 свинокомплексів за минулі 6 років, зменшенням поголів’я свиней і дефіцитом сировини. Все це призвело до високих цін на м’ясо і робить далі його недоступним для більшості населення.

«Ми вирішили не чекати закриття ще сотень, а може й тисяч українських свинокомплексів й ініціюємо 5-річну програму підтримки розвитку свинарства в Україні - «Нове свинарство 2025». Її мета - стимулювати вирощування свиней для потреб м’ясної галузі України до 20 млн і більше голів одночасного утримання. Саме така кількість свиней в країні вже утримувалась на 1991 рік», – наголошує Микола Бабенко.
На 01.01.2020 року загальне поголів’я свиней у 24 областях нашої країни встановило черговий антирекорд – 5,7 млн голів. З них лише 3,3 млн голів вирощуються у промисловому свинарстві. Для порівняння, деякі країни та території, співставні за розміром із однією областю України, утримують свиней на свинокомплексах більше, ніж на свинокомплексах усіх 24 областей України: Данія – 12 млн; Бельгія – 6,2 млн; Бєлгородська область (Росія) – 4 млн голів свиней. При цьому, споживання свинини на одного мешканця на рік становить: у країнах Європейського Союзу – 45 кг, у Китаї – 40 кг, в Білорусі – 38 кг, в Росії – 30 кг, а в Україні – лише 15 кг.
Українські м’ясопереробні підприємства завантажені менше, ніж на половину.

Обсяги внутрішнього споживання свинини мають потенціал збільшення щонайменше вдвічі. М’ясо має стати доступним для українців. Окрім того, існує світовий дефіцит свинини, який немає кому закрити, а це ще 10 млн тонн, що в 16 разів перевищує обсяги поточного виробництва свинини в Україні. За всіма оптимістичними прогнозами, такий дефіцит залишиться на наступні 10 років. Ціни на свинину в ЄС за 2019 рік зросли на 48%: з 1,33 євро/кг до 1,97 євро/кг. Це приносить надприбутки свинарям і переробникам ЄС, адже у свинарстві кошти обертаються двічі за рік, тож мова навіть у Євросоюзі йде про рентабельність інвестицій 100% на рік і більше.

«Ми ставимо мету - допомогти вирішити проблему світового дефіциту свинини та вивести Україну в число провідних гравців на світовому ринку м’яса. Українська курятина вже заявила про себе, черга свинини. У партнерстві з Центром підвищення ефективності в тваринництві й за фінансової участі підприємств Асоціації «М’ясної галузі» ми готові підтримати не лише масштабування і модернізацію діючих свинокомплексів, а й нових інвесторів, які будуть долучатися до проектів із вирощування свиней з рентабельністю інвестицій більше 100% у рік. Ми гарантуємо сталий прибуток, збут свиней, захист і всебічну підтримку інвестицій», – резюмує Микола Бабенко.





Схожі новини
  • Свинарство в Україні: виклики 2020-2025
  • За 5 років свинопоголів’я у присадибному секторі може зменшитися на 35%
  • За перші 3 місяці у промисловому секторі поменшало свиней
  • Чисельність свиней в Україні опустилася нижче 7 млн голів
  • В Україні цьогоріч на 2,2% зросте поголів’я свиней

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.