Аграрний тиждень. Україна
» » Підписано Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ
» » Підписано Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ

Підписано Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ


Підписано Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ

Сьогодні, 23 червня, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка підписав Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ (відповідно до повноважень, наданих Розпорядженням Президента України від 29.04.2020 № 308/2020-рп).

Цим Протоколом визначено умови та процедури, які необхідно виконати Україні для набуття членства в Консультаційному центрі з питань права СОТ (КЦП СОТ). Відповідний документ було попередньо схвалено Генеральною Асамблеєю КЦП СОТ та підписано Виконавчим директором КЦП СОТ Н. Майером.

Після схвалення Протоколу Генеральною Асамблеєю КЦП СОТ та підписання сторонами Україна протягом дванадцяти місяців має виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання цим Протоколом чинності.

Протокол набирає чинності на тридцятий день з дати передачі документа про його прийняття на зберігання Виконавчому директору КЦП СОТ, і Україна набуває право на отримання послуг КЦП СОТ.

«Приєднання до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ та набуття членства у цій міжнародній організації забезпечить можливість отримання високопрофесійних юридичних послуг, сприятиме економії коштів Державного бюджету України та посилить кадрову та інституційну спроможність України для захисту національних інтересів держави у рамках СОТ», - зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

ІЦ УАК за матеріалами me.gov.ua

agroconf.org





Схожі новини
  • Торговий представник України обраний заступником Голови Міжнародної ради по зерну
  • Україна та Китайська Народна Республіка підписали двосторонні договори щодо вимог для експорту меду та шроту з України до КНР
  • Уряд схвалив Всеохоплюючу стратегію імплементації санітарних та фітосанітарних заходів
  • Уряд дав згоду на схвалення Всеохоплюючої стратегії імплементації санітарних та фітосанітарних заходів, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС
  • Перші партії української кукурудзи можуть надійти до Китаю вже до кінця поточного року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.