Аграрний тиждень. Україна
» » Німеччина профінансує три екопроєкти на Сумщині
» » Німеччина профінансує три екопроєкти на Сумщині

Німеччина профінансує три екопроєкти на Сумщині


Німеччина профінансує три екопроєкти на Сумщині

Міністерство довкілля Німеччини профінансує на Сумщині одразу три екологічні проєкти. Їх впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Реалізація першого проєкту передбачає переорієнтацію місцевих жителів на вирощування сучасних культур, зокрема, ягід. Підбиратимуть також лікарські рослини і дикороси.

Другий проєкт орієнтують на збереження родючості ґрунтів, тому сільгоспвиробникам рекомендуватимуть розвивати органічне землеробство і замість хімікатів використовувати природні методи і засоби підвищення урожайності.

Третій проєкт стосується лісових насаджень на території Деснянсько-Старогутського заповідника. Зараз там переважає сосна, але ліси треба перетворити на змішані: це підвищить їхню стійкість до шкідників та інших загроз.

Загалом Міністерство довкілля Німеччини фінансово підтримає в Україні дев’ять екологічних проєктів: окрім Сумщини, по три проєкти у Львівській і Волинській областях.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • «ЕКОтрансформація-2020: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ»: рішення для сталого розвитку
  • НІБУЛОН добудовує останній термінал на Дніпрі та розпочинає проєкт на Нілі
  • На Житомирщині запускають проєкт зі створення сімейних молочних ферм
  • «Укравтодор» запускає ваговий контроль вантажівок під час руху
  • На Сумщині завершується утилізація пестицидів та агрохімікатів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.