Аграрний тиждень. Україна
» » На Харківщині Держпродспоживслужба посилила контроль за дотриманням карантинних заходів
» » На Харківщині Держпродспоживслужба посилила контроль за дотриманням карантинних заходів

На Харківщині Держпродспоживслужба посилила контроль за дотриманням карантинних заходів


Відповідно до протоколу №10 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 Головним управління Держпродспоживслужби в Харківській області продовжується посилений контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на попередження поширення коронавірусної інфекції.

З 27.06.2020 по 30.06.2020 проведено понад 800 перевірок закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків та інших об’єктів, порушення організації протиепідемічних заходів виявлені в 40 % перевірених суб’єктів господарювання. За результатами здійснених заходів фахівці Служби склали 134 протоколи про порушення також було надано 29 повідомлень до органів місцевої влади та 21 повідомлення – направлено до органів Національної поліції.

Особлива увага приділялася закладам громадського харчування, всього перевірено 356 закладів. Переважна більшість кафе та ресторанів свідомо і відповідально ставиться до виконання встановлених обмежень та забезпечує дотримання основних профілактичних та протиепідемічних заходів, але окремі порушення виявлені у кожному другому закладі.

Найбільш поширеними порушеннями були: відсутність температурного скринінгу працівників, недотримання відстані між столиками, відсутність контейнерів для збору використаних масок,  відсутність маркування щодо дотримання дистанції та інші.

Також під час перевірок виявлялися факти нехтування відвідувачами  використанням засобів захисту, зокрема, відсутність або неправильне носіння захисних масок.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області у кожному закладі проводили консультативну та роз’яснювальну роботу з питань профілактики коронавірусної хвороби, як з персоналом, так і з відвідувачами.





Схожі новини
  • За останній тиждень на Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби обстежили понад 1700 об’єктів щодо дотримання санітарно-епідеміологічних вимог
  • На Луганщині за два тижні фахівці Держпродспоживслужби області здійснили понад 3000 моніторингових перевірок щодо дотримання карантинних вимог
  • Держпродспоживслужбою Полтавщини посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів
  • Тероргани Держпродспоживслужби щоденно перевіряють понад 4000 об’єктів щодо дотримання ними вимог протиепідемічних заходів
  • Про результати дотримання протиепідемічних заходів на об’єктах нагляду за 17-18.06.2020

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.