У червні 2020 року середнє значення Індексу продовольчих цін * ФАО (ІПЦФ) зросло вперше з початку цього року і склало 93,2 пункти, що на 2,2 пункти (2,4 відсотки) вище його травневого значення. На тлі нестабільної обстановки на ринках, обумовленої пандемією COVID-19, ціни на рослинні олії, цукор і молочну продукцію досягли максимальних значень за кілька місяців, відновившись після різкого падіння в травні, при цьому тенденція до зниження цін на зернові та м’ясо в цілому збереглася.
Середнє значення Індексу цін на зернові ФАО в червні склало 96,9 пункти, що незначно (0,6 відсотки) нижче в порівнянні з травневими показниками і на 1,9 пункти (1,9 відсотки) нижче в порівнянні з рівнем відповідного періоду попереднього року. У червні знижувальний тиск на котирування пшениці посилилося, що пов’язано як з початком надходження зерна нового врожаю, так і з поліпшенням видів на урожай в ряді основних країн-експортерів, насамперед причорноморських. Уповільнення темпів торгівлі та зміна курсу національної валюти деяких країн-експортерів призвело до першого з початку цього року незначного зниження міжнародних цін на рис. Крім того, в червні було зафіксовано зниження експортних цін на ячмінь і сорго, що пояснюється в цілому сприятливими видами на врожай і слабким міжнародним імпортним попитом. Разом з тим після багатомісячного зниження в червні відбулося незначне зміцнення міжнародних котирувань кукурудзи, що обумовлено деякою активізацією попиту в США та несприятливими для зростання погодними умовами.
Більш детально за посиланням: http://www.fao.org