На виконання протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №10 від 13 червня 2020 року щодо посилення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства суб’єктами господарювання різних форм власності, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, в період з 26 червня по 02 липня 2020 року спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 2435 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання, при цьому питома вага виявлених порушень становить 23%, а саме:
перевірено закладів громадського харчування – 700, з порушеннями – 223. Вжито заходів: складено протоколів – 175, направлено приписів щодо усунення недоліків – 60, інформовано органи влади – 44, інформовано правоохоронні органи – 7.
перевірено об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 864, з порушеннями – 215. Вжито заходів: складено протоколів – 32, направлено приписів щодо усунення недоліків – 60, інформовано органи влади – 45, інформовано правоохоронні органи – 9.
перевірено об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 493, з порушеннями – 92. Вжито заходів: складено протоколів – 9, направлено приписів щодо усунення недоліків – 19, інформовано органи влади – 13, інформовано правоохоронні органи – 5.
перевірено роботу 157 агропродовольчих ринків, з порушеннями - 57. Вжито заходів: складено протоколів – 70, направлено приписів щодо усунення недоліків – 23, інформовано органи влади – 13, інформовано правоохоронні органи – 6.
Окрім того, перед початком проведення ЗНО були обстежені 63 пункти тестування, із них на 4 встановлені порушення (не вказані маршрути переміщення учасників, не забезпечено розсадку учасників з дистанцією в 1,5 м, відсутні засоби для миття та дезінфекції рук). Зазначені недоліки до початку проведення ЗНО були усунуті.
З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання проведено 134 перевірки із залученням представників засобів масової інформації.