Аграрний тиждень. Україна
» » Відновлення промисловості, розвиток аграрного сектору, інвестиції: в Україні представили модель розвитку економіки
» » Відновлення промисловості, розвиток аграрного сектору, інвестиції: в Україні представили модель розвитку економіки

Відновлення промисловості, розвиток аграрного сектору, інвестиції: в Україні представили модель розвитку економіки


Відновлення промисловості, розвиток аграрного сектору, інвестиції: в Україні представили модель розвитку економіки

Відновлення промисловості, розвиток аграрного сектору та залучення інвестицій – це три основні блоки, які зможуть стимулювати зростання економіки в Україні. Таке бачення висловив Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко, — інформується на сайті Міністерства економрозвитку України.

«Перше — це відновлення промислового потенціалу через прості деякі механізми, що забезпечить сотні робочих місць і великий ефект на всю економіку», — зазначив Міністр.

За його словами, відновлення промисловості можливе через застосування принципу нецінових критеріїв (локалізації), доступу до фінансів і оновлення базових інфраструктурних речей (зокрема, локомотивів «Укрзалізниці»).

В другому напрямку, а саме в аграрному секторі, на думку Міністра, важлива підтримка тваринництва (ВРХ), відновлення зрошення (особливо для південних регіонів) та запуск агрострахування.

«Страхування для аграріїв важливе, особливо зі зміною клімату, посухами. Продукту зараз немає, тому будемо пропонувати. Я впевнений, парламент нас підтримає щодо запуску інструменту, який дасть можливість для прогнозування аграріям», — наголосив він.

Третій важливий напрямок у баченні Ігоря Петрашка — залучення інвестицій, переміщення виробництв і частини логістичних ланцюгів з Китаю, Азії в Україну.

«Країна повинна залучати нові інвестиції. Потрібні ноу-хау, технології, потрібна інтеграція в міжнародні логістичні ланцюги», — запевнив Міністр.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

agroconf.org





Схожі новини
  • Відновлення зрошення стане додатковим фактором розвитку АПК Півдня і всієї України, – Петрашко
  • Доступ до фінансування забезпечить промисловцям конкурентні умови на зовнішніх ринках, - Ігор Петрашко
  • Ігор Петрашко та профільні асоціації обговорили кроки з відновлення та розвитку промисловості
  • Петрашко: Зберегти максимальну кількість робочих місць та підтримати тих, хто втратив роботу - наші ключові завдання
  • Пріоритетним напрямом розвитку України громадяни вважають відновлення промисловості і сільського господарства, - опитування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.