Сезон чорної смородини в Україні наближається до завершення. Ягода продається в середньому в 2 рази дорожче, ніж в попередньому сезоні. Таку цінову різницю, оператори ринку пояснюють зниженням врожайності цієї культури, оскільки початок літа було досить прохолодним, а західні регіони рясно заливало дощами.
Про це повідомляє EastFruit.
На даний момент останні партії чорної смородини виробники пропонують за цінами 40-60 грн / кг ($ 1,44-2,17 / кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.
«Знижувати відпускні ціни на останні в цьому сезоні партії чорної смородини садівників змушували якісні характеристики даної продукції. Ще одним фактором для зниження цін на дану продукцію виступили переробні підприємства, які традиційно є основними споживачами цієї ягоди. Підвищувати ціни на чорну смородину в кінці сезону переробники не захотіли і ряд садівників прийняв рішення трохи знизити відпускні ціни, щоб швидше розпродати залишкові партії своєї продукції», – пояснюють фахівці.
Як відзначають галузеві експерти, сезон продажу чорної смородини в Україні в цього року закінчується фактично в ті ж терміни, що і роком раніше.
ІЦ УАК за матеріалами AgroTimes
agroconf.org