Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт молдавських вин в Україну збільшився майже удвічі
» » Експорт молдавських вин в Україну збільшився майже удвічі

Експорт молдавських вин в Україну збільшився майже удвічі


Експорт молдавських вин в Україну за перше півріччя 2011 року збільшився в 1,8 раза (з 8,74 млн доларів до 15,39 млн доларів), повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РМ.
Разом з цим, експорт молдавської виноробної продукції в Росію скоротився на 43%. Такі дані оприлюднило Міністерство економіки Молдови. "Скорочення обсягів винних поставок до Росії нас не особливо бентежить, оскільки за останні роки Молдові вдалося не лише диверсифікувати ринки експорту цієї продукції, але і збільшити поставки до таких країн, як Україна, Румунія, Німеччина, США і Китай", - повідомив перший віце-прем'єр уряду Молдови, міністр економіки Валерій Лазер.

Серед причин скорочення експорту в Росію - зміна в РФ правил отримання ліцензій на імпорт вина і коньяків, у зв'язку з чим виникли певні складнощі з експортом в цю країну, відзначив перший віце-прем'єр Молдови.





Схожі новини
  • ЄС відкрив свій ринок для молдовського вина
  • Імпорт вина в Румунію вп'ятеро перевищує експорт
  • Україна учетверо збільшила експорт борошна
  • Молдавські виробники вина мають намір збільшити частку на українському ринку
  • Хорошковський підтвердив, що уряд не збирається вводити квоти на експорт зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.