За даними опитування представників провідних підприємств українського ринку, що спеціалізуються на переробці сої, 25% респондентів позитивно оцінюють готовність української олійних галузі до мультикультурної переробки і бачать істотні її переваги над монокультурною.
Про це повідомляє АПК-інформ.
«Я вважаю, що в мультипереробку варто вкладатися саме тому, що немає стабільності по сировині. Тобто в цьому році «вистрілює» соя, в наступному – соняшник, а потім – рапс. А якщо у тебе монокультурна переробка, то ти, звичайно, заручник ринкової ситуації і повинен підлаштовуватися під мінливі агрокліматичні умови, під які приймаються закони і т.д. Якщо ти спеціалізуєшся на одній культурі, то ти завжди в зоні ризику. Тому я вважаю, що за мультіпереработкой майбутнє », – вважає комерційний директор« ФАЛЬКОН-Агро »Олег Доманов.
У той же час аналогічна частка учасників опитування операторів ринку не згодна з його думкою.
«Готовність галузі невисока, дуже мало тих, хто здатний це втілити, не всім вистачає капіталовкладень і інвестицій. До того ж є питання технічного характеру. Пробували паралельно рапс переробляти, але на цьому справа і закінчилося. Ріпак взагалі складний в переробці»,- висловив свою думку один з респондентів.
Разом з тим, 30% опитаних не змогли відповісти на дане питання, а кожен п’ятий вважає, що лише близько половини українських підприємств готові до мультипереробки олійних культур.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org
Забезпечення безперебійної роботи сільськогосподарської техніки безпосередньо залежить від своєчасного та якісного
Докладніше