Аграрний тиждень. Україна
» » До Саудівської Аравії вперше за 12 років відправлено українську пшеницю
» » До Саудівської Аравії вперше за 12 років відправлено українську пшеницю

До Саудівської Аравії вперше за 12 років відправлено українську пшеницю


До Саудівської Аравії вперше за 12 років відправлено українську пшеницю

Україна експортувала високоякісну борошномельну пшеницю до Королівства Саудівська Аравія вперше з 2008 року.

Тендер, оголошений саудівським державним закупщиком Saudi Arabia Grain Organization (SAGO), виграла українська «Континентал Фармерз Груп» разом зі своїм акціонером – Saudi Agricultural Investment and Livestock Company (SALIC). Про це повідомляє пресслужба «Континентал Фармерз Груп».

У порту Чорноморськ вже завершується навантаження 60 тис. тонн пшениці на морське судно класу Panamax. Партію зерновий в Саудівській Аравії очікують 17 вересня.

Генеральний директор «Континентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен упевнений, що ця перша пряма поставка пшениці важлива не тільки для компанії, але і для України.

«Я впевнений, що це безперечно хороший показник і явний сигнал про серйозні інвестиційні наміри Саудівської Аравії щодо України. Також для нас важливо, що перший прямий експорт зерна, вирощеного на наших полях і зберігається на наших елеваторах, буде здійснений саме в Королівство Саудівська Аравія — на батьківщину нашого стратегічного інвестора SALIC», – прокоментував Георг фон Нолкен.

У «Континентал Фармерз Груп» вказали, що саудівська SAGO пред’являє дуже високі вимоги до якості зерна. Дана угода – важливий крок у розвитку компанії, досягнення її стратегічних цілей, а також початок міцного міжнародного співробітництва.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

agroconf.org





Схожі новини
  • 35 українських виробників молока внесені в список експортерів до Саудівської Аравії
  • 35 українських виробників молока та молочних продуктів внесені в список експортерів до Саудівської Аравії
  • Погоджено ветеринарний сертифікат для експорту молока та молочної продукції з України до Королівства Саудівська Аравія
  • Знято заборону на імпорт з України великої і дрібної рогатої худоби до Саудівської Аравії
  • Компанія з Саудівської Аравії стала власником 29 тис. га української землі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.