Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 21 – 27 вересня 2020 року: 44 – 45 грн/кг на свиней живою вагою, – йдеться у повідомленні Асоціації.
Ціни залишаться на рівні минулого тижня. Виробники та переробники перебувають у очікуванні їх зміни через обмеження імпорту свинини із Німеччини – найбільшого виробника свинини в ЄС. Однак введення Україною, однією з перших серед інших країн, заборони на імпорт свинини із Німеччини, загальмувало ймовірне зниження ціни.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.
Джерело: Євростат
Середні ціни на півтуші свиней у Євросоюзі залишаються сталими. У Німеччині та Нідерландах знизилися ціни на свиней. На це вплинули і такі чинники, як незначне падіння попиту у Німеччині через перший зафіксований випадок Африканської чуми свиней, а також чисельні заборони на імпорт свинини та продуктів у різні країни, в тому числі до Китаю, що призвело до надлишку пропозиції на внутрішньому ринку.
Перед підприємствами м’ясної індустрії стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті: https://association-mg.com.ua.
Довідково
Щотижня Асоціація “М'ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на власному сайті та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м'ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозовані ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м'ясопереробних підприємств і свинокомплексів.