Аграрний тиждень. Україна
» » Україна майже вдвічі наростила експорт агропродукції до Китаю
» » Україна майже вдвічі наростила експорт агропродукції до Китаю

Україна майже вдвічі наростила експорт агропродукції до Китаю






Обсяг двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією між Україною і Китаєм за І півріччя 2020 року збільшився в грошовому вираженні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 71% – до $ 2,7 млрд, свідчать дані Генеральної митної адміністрації КНР, озвучені на шостому засіданні Українсько-китайської Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР. Про це повідомляє agriagency, пише agronews.ua.

Як повідомив співголова Підкомісії, заступник міністра комерції – заступник Торгового представника КНР Юй Цзяньхуа, експорт української агропродукції в Китай склав $ 2,4 млрд.

Серед основних експортних позицій – кукурудза, соняшниковий шрот і соняшникову олію. Також представник китайський боку підкреслив, що Китай зацікавлений в комплексному розвитку експорту сої з України в КНР.

За даними Державної митної служби України, експорт кукурудзи в Китай в грошовому вираженні в січні-червні 2020 року склав $ 656,3 млн (20,9% всього експорту товарної позиції в грошовому вираженні), соняшникової олії – $ 378,7 млн ​​(13,8 %).

Нагадаємо, Україна значно наростила екпорт зерна до Африки та Азії.

https://agronews.ua





Схожі новини
  • Відбулося Шосте засідання Українсько-китайської Підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР
  • Україна експортувала агропродукції на $7,5 млрд
  • Тарас Качка провів Сьоме засідання Підкомісії з питань співпраці України та Китаю у сфері сільського господарства
  • Україна скоротила експорт свинини в 13 разів
  • Микола Присяжнюк відбув з робочою поїздкою до КНР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.