Аграрний тиждень. Україна
» » Небезпечні хвороби тварин у світі: близько 400 нових випадків за тиждень
» » Небезпечні хвороби тварин у світі: близько 400 нових випадків за тиждень

Небезпечні хвороби тварин у світі: близько 400 нових випадків за тиждень


Небезпечні хвороби тварин у світі: близько 400 нових випадків за тиждень

 За минулий тиждень (26 вересня – 2 жовтня) у світі зареєстрували 392 спалахи особливо небезпечних хвороб тварин. Осередки захворювань виявили у 18 країнах, повідомляє PigUA.info з посиланням на звіт Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ).


Найпоширенішою хворобою минулого тижня став блютанг. Кількість спалахів цього захворювання була навіть більшою за число осередків африканської чуми свиней. Так, лише в одній країні, Македонії, за тиждень виявили 192 випадки блютангу.
 
Що ж до АЧС, то з 26 вересня по 2 жовтня було виявлено 87 спалахів вірусу. Загалом про африканську чуму свиней повідомило 9 країн: Румунія (33), Угорщина (17), Філіппіни (14), Німеччина (9), Польща (7), Латвія (3), Росія (2), Молдова (1) та Болгарія (1).
 
Також за тиждень було зареєстровано 10 спалахів пташиного грипу, зокрема, в Росії (5 випадків), В’єтнамі (4) та на Тайвані (1).
 
Крім того, прискорилось поширення класичної суми свиней (КЧС) у Японії. За тиждень там виявили 87 спалахів захворювання. До того ж уперше з початку року КЧС зафіксовано на підприємстві.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • 270 спалахів особливо небезпечних хвороб тварин виявили в світі за тиждень
  • 189 спалахів особливо небезпечних хвороб тварин виявили за тиждень
  • 205 спалахів небезпечних хвороб тварин виявили в світі за тиждень
  • 66 спалахів пташиного грипу виявили в світі за тиждень
  • Небезпечні хвороби ВРХ, птиці та свиней у світі: звіт за тиждень

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.