Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку
» » На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку

    На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку


    На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку

    На Закарпатті презентували «Дорогу вина та смаку Закарпаття». Наразі проєкт включає 15 учасників, це винороби, виробники гастрономічної продукції, ресторатори та готельєри.

    Про це розповів голова ГС «Дорога вина та смаку Закарпаття» Анатолій Полосков, передає Укрінформ.

    Він зауважив, що днями у тестовому турі закарпатську «Дорогу вина та смаку» перевірили блогери та туроператори щодо якості продукції, а також – як логістичний маршрут: порядок локацій, час і комфорт переїздів, ночівель тощо. А на поточному тижні вже стартував промотур «Дорогою вина та смаку Закарпаття» за участю туроператорів, які працюють з іноземними туристами.

    За словами експерта проєкту «Географічні зазначення в Україні» Галини Щуки, Дорога смаку на Закарпатті, як і в інших регіонах, будується в межах проєкту географічних зазначень в Україні. Вона призначена, насамперед, для просування туристичних продуктів, підтримки виробників крафтового продукту та збереження унікальної еногастрономії в регіоні.

    Також вона відзначила, що за статистикою, гастрономічні тури продаються вп’ятеро дорожче за звичайні. Людина, яка платить гроші за якісне харчування, також хоче якісно їхати, спати та розважатися.

    Під час відбору учасників проєкту на Закарпатті зважали на два головні чинники – легальність виробництва та якість.

    «Незважаючи на велику кількість виноробів на Закарпатті, маємо лише одного представника галузі – це виноробня "Шато Чизай". На жаль, усі приватні винороби Берегівщини, Мукачівщини не мають ліцензії, а без ліцензії ми не можемо їх вивести на міжнародний рівень, хоча попит на приватні підвали дуже великий», – розповіла Галина Щука.

    Також до гастрономічних точок Дороги увійшли відомі сироварні, дегустаційні зали леквару (сливового повидла), виробники м’ясних продуктів, буйволина та равликова ферми й Перша закарпатська палинчарня (палинка – фруктова горілка) зі своїми фруктовими дистилятами.

    Окремий акцент додає карпатський мед від Асоціації бджолярів «Срібний край» (нині вони брендують «Мед Закарпаття», він невдовзі також отримає статус продукту із географічним зазначенням).

    «Те коло учасників, які зараз входять до "Дороги вина та смаку Закарпаття", – це Ужгород, Берегово, Мукачево, Виноградів та Хуст. Є ще охочі увійти до Дороги, тому вона буде розширюватися», – додала експерт проєкту «Географічні зазначення в Україні».

    ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна на 50% збільшила імпорт вина
  • С 1 марта подорожает спирт и шампанское
  • Британский онлайн-рынок вина достиг рекордной отметки в 800 млн фунтов
  • Миру грозит дефицит вина
  • ЄС відкрив свій ринок для молдовського вина

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку


На Закарпатті проклали Дорогу вина та смаку

На Закарпатті презентували «Дорогу вина та смаку Закарпаття». Наразі проєкт включає 15 учасників, це винороби, виробники гастрономічної продукції, ресторатори та готельєри.

Про це розповів голова ГС «Дорога вина та смаку Закарпаття» Анатолій Полосков, передає Укрінформ.

Він зауважив, що днями у тестовому турі закарпатську «Дорогу вина та смаку» перевірили блогери та туроператори щодо якості продукції, а також – як логістичний маршрут: порядок локацій, час і комфорт переїздів, ночівель тощо. А на поточному тижні вже стартував промотур «Дорогою вина та смаку Закарпаття» за участю туроператорів, які працюють з іноземними туристами.

За словами експерта проєкту «Географічні зазначення в Україні» Галини Щуки, Дорога смаку на Закарпатті, як і в інших регіонах, будується в межах проєкту географічних зазначень в Україні. Вона призначена, насамперед, для просування туристичних продуктів, підтримки виробників крафтового продукту та збереження унікальної еногастрономії в регіоні.

Також вона відзначила, що за статистикою, гастрономічні тури продаються вп’ятеро дорожче за звичайні. Людина, яка платить гроші за якісне харчування, також хоче якісно їхати, спати та розважатися.

Під час відбору учасників проєкту на Закарпатті зважали на два головні чинники – легальність виробництва та якість.

«Незважаючи на велику кількість виноробів на Закарпатті, маємо лише одного представника галузі – це виноробня "Шато Чизай". На жаль, усі приватні винороби Берегівщини, Мукачівщини не мають ліцензії, а без ліцензії ми не можемо їх вивести на міжнародний рівень, хоча попит на приватні підвали дуже великий», – розповіла Галина Щука.

Також до гастрономічних точок Дороги увійшли відомі сироварні, дегустаційні зали леквару (сливового повидла), виробники м’ясних продуктів, буйволина та равликова ферми й Перша закарпатська палинчарня (палинка – фруктова горілка) зі своїми фруктовими дистилятами.

Окремий акцент додає карпатський мед від Асоціації бджолярів «Срібний край» (нині вони брендують «Мед Закарпаття», він невдовзі також отримає статус продукту із географічним зазначенням).

«Те коло учасників, які зараз входять до "Дороги вина та смаку Закарпаття", – це Ужгород, Берегово, Мукачево, Виноградів та Хуст. Є ще охочі увійти до Дороги, тому вона буде розширюватися», – додала експерт проєкту «Географічні зазначення в Україні».

ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна на 50% збільшила імпорт вина
  • С 1 марта подорожает спирт и шампанское
  • Британский онлайн-рынок вина достиг рекордной отметки в 800 млн фунтов
  • Миру грозит дефицит вина
  • ЄС відкрив свій ринок для молдовського вина

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.