Гуртові ціни на картоплю на найбільшому ринку України “Шувар” на ранок понеділка 26 жовтня 2020 року впали майже на 10%.
Так, наразі найдорожча картопля вітчизняного виробництва на гурті вартує у середньому 6 грн/кг. Найдешевша – 5,8 грн/кг. Середньозважена ціна картоплі (стандарт) – 5,9 грн/кг.
Експерти пов’язують зниження ціни на українську картоплю надходженням більших партій картоплі та сприятливою погодою для її транспортування та первинного сортування й зберігання.
А от ціна на інший традиційний овоч – капусту, – навпаки, зросла. Наразі білоголова капуста вітчизняного виробництва на гурті коштує 3,2 – 4 грн/кг, що майже на 3% відсотки вище попередніх цінових рівнів.
Морква (стандарт) впала у ціні майже на третину й наразі коштує на гурті 4 – 6 грн/кг.
“Вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення поставок моркви з господарств, стали основними причинами негативних цінових коригувань на дані коренеплоди”, – повідомили учасники ринку.
Також на 11% впала ціна на буряк вітчизняного виробництва. Наразі на гурті його продають за ціною 4 грн/кг.
ІЦ УАК за матеріалами agronews.ua
agroconf.org