За 2020 рік на 17 % зросла кількість операторів органічного виробництва в Україні, на 33% збільшилася кількість переробників органічної продукції, на 7% збільшилася кількість виробників, які вже мають маркований органічний продукт в пропозиції для кінцевого споживача.
Про це розповіла президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод (екс-Березовська).
Олена Корогод (екс-Березовська) відзначила, що Україна посіла перше місце в серед інших європейських країн.
«95% експортованої продукції – сировина, а у решті 5% збільшується перелік переробленої продукції (шоколад, морозиво, різні крупи). Попит на органічну продукцію на внутрішньому ринку великий. Її асортимент збільшується, а кількість точок продажу теж зростає, – каже Олена Корогод (екс-Березовська). – Із 722 операторів органічного ринку, які зафіксовані на листопад 2020 року, 114 мають переробку як вид сертифікованої діяльності, із них 64 оператори упаковують продукцію для торгової полиці».
За її словами, стабілізувалися напрямки органічної переробки та доробки. В 2020 році цей показник виріс на 60%.
ІЦ УАК за матеріалами AgroPolit
agroconf.org