У Вінницькій області розпочав роботу новий завод глибокої переробки кукурудзи. Як повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, вартість проекту становить 14 млн дол., 80% готової продукції заводу планується реалізовувати на експорт.
Новий завод збудували у селищі Демківське Тростянецької громади Гайсинського району. Тут заплановано створити 50 нових робочих місць.
«Новий інвестиційний агропроєкт запустили на Вінниччині: 14 мільйонів доларів – на переробку кукурудзи. Власником нового заводу є компанія “Дакса Бунге Україна”.
Це підприємство з 100% іноземними інвестиціями, засновниками якого є лідер з переробки кукурудзи у Європі – “Дакса Груп” (Іспанія) та один з найбільших світових трейдерів – американська компанія “Бунге”», – пише Сергій Борзов на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, підприємство устатковане сучасним обладнанням італійського виробництва для переробки кукурудзи твердих сортів на борошно та крупу загальною потужністю 300 тонн кукурудзи на добу (100 тис. тонн на рік). 80% готової продукції заводу планується реалізовувати на експорт.
Наразі на підприємстві проводяться пусконалагоджувальні роботи і відпрацьовуються рецепти та специфікації продуктів під кожного конкретного споживача. Основні клієнти заводу – це великі міжнародні корпорації: виробники пива та харчових продуктів (сухі сніданки, снеки, випічка та кондитерські вироби).
На підприємстві вже випущена та підготовлена до експорту перша партія продукції, яка відповідає світовим стандартам з якості та харчової безпеки. Це підтверджено результатами лабораторних випробувань ДП «Вінницястандартметрологія».
ІЦ УАК за матеріалами Seeds
agroconf.org