Україна та Аргентина узгодять ветеринарні сертифікати для експорту українського молока та молочних продуктів, а також інших продуктів тваринництва до Аргентини. Про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, пише agronews.ua.
Крім того, між компетентними органами України та Аргентини вже погоджено форму ветеринарного сертифіката для експорту колагену та желатину, виготовленого зі шкір жуйних тварин.
Желатин – це харчовий загущувач, який виробляють зі шкіри, хрящів, кісток великої рогатої худоби. Він являє собою безбарвний порошок без запаху і смаку.
Затребуваність желатину серед покупців призвела до того, що деякі недобросовісні виробники продають не харчову добавку, а технічний порошок. Він небезпечний високим вмістом хрому, який у великих кількостях негативно позначається на здоров’ї. Тож належна сертифікація цього продукту значно покращить експортні можливості українських виробників.
Якість желюючий частини проявляється в прозорості і міцності холодцю. Перший критерій визначається візуально. Міцність желе вимірюється в грамах по Блюму. Чим вище це значення, тим менше добавки знадобиться для досягнення бажаної консистенції. Доброю желюючий здатністю відрізняються спеції зі значенням більше 170 Блюм.
Також між Україною та Аргентиною буде узгоджено сертифікацію молочних продуктів.
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька під час зустрічі з Послом Аргентинської Республіки в Україні Оленою Летісією Мікусінські, зазначила, що всі необхідні погоджувальні процедури з цього питання будуть проведені найближчим часом
У свою чергу, Аргентина продає Україні м’ясо птиці, рибу і морепродукти. Відновлено імпорт свіжого м’яса домашнього ВРХ.
Джерело: Usba.com.ua