Аграрний тиждень. Україна
» » У Держгеокадастрі за минулий рік виписали 932,9 тисяч грн штрафів за порушення земельного законодавства
» » У Держгеокадастрі за минулий рік виписали 932,9 тисяч грн штрафів за порушення земельного законодавства

У Держгеокадастрі за минулий рік виписали 932,9 тисяч грн штрафів за порушення земельного законодавства


У Держгеокадастрі за минулий рік виписали 932,9 тисяч грн штрафів за порушення земельного законодавства

За результатами перевірок управляннями Держгеокадастру з початку 2021 року по 15 січня 2021 рік виявлено 70 порушень земельного законодавства та нараховано штрафів на суму 932,9 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

«З початку 2021 року управліннями здійснено 92 заходи державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 70 порушень земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель», — йдеться в повідомленні.

За вказаний період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу на суму у розмірі 932,9 тис. грн. У добровільному порядку відшкодовано 327,1 тис. гривні.

«До органів прокуратури, органів досудового розслідування направлено відповідно 61 матеріал», — підкреслили у відомстві.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд посилив механізм впливу на порушників земельного законодавства
  • На Миколаївщині за 2018 рік виявлено близько 600 випадків порушення вимог земельного законодавства
  • У І кварталі 2018 року херсонські державні інспектори виявили порушення вимог земельного законодавства на суму близько 392 тисячі гривень
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.