Українські підприємства, які акредитовані на експорт продукції птахівництва до Республіки Сингапур, можуть експортувати м’ясо птиці до країни із зон вільних від грипу птиці.
Про це інформує Держпродспоживслужба.
Так. за результатами злагодженої роботи держави та бізнесу, шляхом плідної роботи між експертами компетентних органів України та Сінгапуру, а також враховуючи підтримку Посольства України в Сінгапурі, досягнуто важливого рішення щодо визнання зонування відносно грипу птиці.
«Сінгапурським продовольчим агентством (SFA) визнано принципи регіоналізації щодо грипу птиці в Україні (на рівні 10-км зони). Відповідні двосторонні форми сертифікатів були змінені та погоджені, а саме сертифікат здоров’я на експорт з України до Сингапуру м’яса птиці та продуктів з нього, на експорт з України до Сінгапуру столових яєць та для експорту яєчних продуктів з України до Сингапуру», — йдеться у повідомленні.
Зазначені форми сертифікатів опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби за посиланням.
ІЦ УАК за матеріалами Kurkul
agroconf.org