Аграрний тиждень. Україна
» » Мінекономіки та Посольство Німеччини домовились про співпрацю у сфері працевлаштування
» » Мінекономіки та Посольство Німеччини домовились про співпрацю у сфері працевлаштування

Мінекономіки та Посольство Німеччини домовились про співпрацю у сфері працевлаштування


Мінекономіки та Посольство Німеччини домовились про співпрацю у сфері працевлаштування

27 січня 2020 року в Мінекономіки відбулась зустріч заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюри з керівником консульсько-правового відділу Посольства Німеччини в Україні Карстеном Маєр-Віфхаузеном та першим секретарем Посольства Франком Мюллером.

Сторони обговорили питання покращення співпраці у працевлаштуванні українських працівників у Німеччині, зокрема, сезонних робітників у сільському господарстві.

Учасники зустрічі домовилися розглянути можливість укладення двосторонньої міжвідомчої угоди про співробітництво у сфері працевлаштування громадян обох країн. Текст проєкту такої угоди було передано представниками Посольства Німеччини в Україні.

“Німеччина входить до переліку країн, куди найбільше спрямовані потоки трудової міграції з України. Саме тому необхідно впорядкувати це питання та забезпечити соціальний захист громадян України. Угода між профільними відомствами України та Німеччини дозволить зробити процес працевлаштування прозорішим та безпечнішим, а також відкриє нові перспективи як перед українськими працівниками, так і німецькими роботодавцями”, - прокоментував заступник Міністра Ігор Дядюра.

Учасники зустрічі домовились про проведення консультацій для обговорення питань подальшої співпраці та підготовки відповідного проєкту документу.

ІЦ УАК за матеріалами me.gov.ua

agroconf.org





Схожі новини
  • Мінекономіки поглиблює співпрацю з експертами ЄС для захисту географічних зазначень українських продуктів
  • У Мінекономіки обговорили ключові питання українсько-американського співробітництва в сфері санітарних та фітосанітарних заходів
  • У Мінекономіки відбулася експертна консультація з японськими партнерами у сфері відносин з іноземними інвесторами
  • Україна-Казахстан:шляхи співпраці у сфері фітосанітарної безпеки
  • Україна поглибить співпрацю із США в аграрній сфері

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.