Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води
» » Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

    Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води


    Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

    Сільськогосподарський сектор використовує, за оцінками FAO, 70% усієї води, яка відводиться з водоносних горизонтів, потоків та озер. Доступність води для потреб сільського господарства стримує подальший розвиток інших галузей економіки. Про це пише на Зелене досьє.

    «Несталі методи зрошення сприяють деградації земель через засолення сільськогосподарських угідь. Через втрату вологості внаслідок деградації земель та вирубування лісів зменшується здатність ґрунтів до виробництва біомаси, а отже знижується продуктивність сільськогосподарських угідь, зменшується накопичення вуглецевих сполук у ґрунті», – ідеться у статті.

    Зміни в структурі природного водостоку небезпечні для водних екосистем, а також для побутового та промислового водопостачання. Зниження обсягів випаровування водяної пари з ґрунтів впливає на місцевий та регіональний клімат, змінюючи структуру опадів.

    Повідомляється, що діяльність агропромислових виробничих систем є головним фактором, який спричиняє зміни у біогеохімічних природних потоках, особливо через вимивання сполук нітрогену та фосфору з сільськогосподарських угідь, що суттєво впливає на якість води та сприяє забрудненню світового океану.

    Забір прісної води для обслуговування сільськогосподарського виробництва негативно позначається на екосистемах багатьох вододілів. Це зменшує розміри водних об’єктів, призводить до скорочення біорізноманіття та порушує функціонування екосистем. Масштаби впливу можуть бути дуже суттєвими та поширюватися на великі території: локальне використання води може мати наслідки на великій відстані через фрагментацію екосистем та евтрофікацію, спричинену вимиванням сполук нітрогену та фосфору. Розширення зрошуваних площ сільського господарства призводить до деградації водно-болотних угідь та прибережних територій природних водойм, виснаження водоносних горизонтів та порушення водопостачання нижче за течією», – зазначили у матеріалі.

    ІЦ УАК за матеріалами agropolit

    agroconf.org





    Схожі новини
  • OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні
  • 12 млн доларів на оптимізацію негативних впливів на лісостепову зону України
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • Волинь використала 1,7 млн. грн. від втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва на впровадження земельної реформи
  • У Криму інвесторам, які обробляють зрошувані землі, надаватимуть знижки на воду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води


Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

Сільськогосподарський сектор використовує, за оцінками FAO, 70% усієї води, яка відводиться з водоносних горизонтів, потоків та озер. Доступність води для потреб сільського господарства стримує подальший розвиток інших галузей економіки. Про це пише на Зелене досьє.

«Несталі методи зрошення сприяють деградації земель через засолення сільськогосподарських угідь. Через втрату вологості внаслідок деградації земель та вирубування лісів зменшується здатність ґрунтів до виробництва біомаси, а отже знижується продуктивність сільськогосподарських угідь, зменшується накопичення вуглецевих сполук у ґрунті», – ідеться у статті.

Зміни в структурі природного водостоку небезпечні для водних екосистем, а також для побутового та промислового водопостачання. Зниження обсягів випаровування водяної пари з ґрунтів впливає на місцевий та регіональний клімат, змінюючи структуру опадів.

Повідомляється, що діяльність агропромислових виробничих систем є головним фактором, який спричиняє зміни у біогеохімічних природних потоках, особливо через вимивання сполук нітрогену та фосфору з сільськогосподарських угідь, що суттєво впливає на якість води та сприяє забрудненню світового океану.

Забір прісної води для обслуговування сільськогосподарського виробництва негативно позначається на екосистемах багатьох вододілів. Це зменшує розміри водних об’єктів, призводить до скорочення біорізноманіття та порушує функціонування екосистем. Масштаби впливу можуть бути дуже суттєвими та поширюватися на великі території: локальне використання води може мати наслідки на великій відстані через фрагментацію екосистем та евтрофікацію, спричинену вимиванням сполук нітрогену та фосфору. Розширення зрошуваних площ сільського господарства призводить до деградації водно-болотних угідь та прибережних територій природних водойм, виснаження водоносних горизонтів та порушення водопостачання нижче за течією», – зазначили у матеріалі.

ІЦ УАК за матеріалами agropolit

agroconf.org





Схожі новини
  • OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні
  • 12 млн доларів на оптимізацію негативних впливів на лісостепову зону України
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • Волинь використала 1,7 млн. грн. від втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва на впровадження земельної реформи
  • У Криму інвесторам, які обробляють зрошувані землі, надаватимуть знижки на воду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.