Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води
АТУ»Новини»Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

    Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води


    Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

    Сільськогосподарський сектор використовує, за оцінками FAO, 70% усієї води, яка відводиться з водоносних горизонтів, потоків та озер. Доступність води для потреб сільського господарства стримує подальший розвиток інших галузей економіки. Про це пише на Зелене досьє.

    «Несталі методи зрошення сприяють деградації земель через засолення сільськогосподарських угідь. Через втрату вологості внаслідок деградації земель та вирубування лісів зменшується здатність ґрунтів до виробництва біомаси, а отже знижується продуктивність сільськогосподарських угідь, зменшується накопичення вуглецевих сполук у ґрунті», – ідеться у статті.

    Зміни в структурі природного водостоку небезпечні для водних екосистем, а також для побутового та промислового водопостачання. Зниження обсягів випаровування водяної пари з ґрунтів впливає на місцевий та регіональний клімат, змінюючи структуру опадів.

    Повідомляється, що діяльність агропромислових виробничих систем є головним фактором, який спричиняє зміни у біогеохімічних природних потоках, особливо через вимивання сполук нітрогену та фосфору з сільськогосподарських угідь, що суттєво впливає на якість води та сприяє забрудненню світового океану.

    Забір прісної води для обслуговування сільськогосподарського виробництва негативно позначається на екосистемах багатьох вододілів. Це зменшує розміри водних об’єктів, призводить до скорочення біорізноманіття та порушує функціонування екосистем. Масштаби впливу можуть бути дуже суттєвими та поширюватися на великі території: локальне використання води може мати наслідки на великій відстані через фрагментацію екосистем та евтрофікацію, спричинену вимиванням сполук нітрогену та фосфору. Розширення зрошуваних площ сільського господарства призводить до деградації водно-болотних угідь та прибережних територій природних водойм, виснаження водоносних горизонтів та порушення водопостачання нижче за течією», – зазначили у матеріалі.

    ІЦ УАК за матеріалами agropolit

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • У Криму інвесторам, які обробляють зрошувані землі, надаватимуть знижки на воду
  • Волинь використала 1,7 млн. грн. від втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва на впровадження земельної реформи
  • 12 млн доларів на оптимізацію негативних впливів на лісостепову зону України
  • OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

15 лютий, Розділ Новини, переглядів 1 242

Аграрії споживають 70% усієї використаної державою води

Сільськогосподарський сектор використовує, за оцінками FAO, 70% усієї води, яка відводиться з водоносних горизонтів, потоків та озер. Доступність води для потреб сільського господарства стримує подальший розвиток інших галузей економіки. Про це пише на Зелене досьє.

«Несталі методи зрошення сприяють деградації земель через засолення сільськогосподарських угідь. Через втрату вологості внаслідок деградації земель та вирубування лісів зменшується здатність ґрунтів до виробництва біомаси, а отже знижується продуктивність сільськогосподарських угідь, зменшується накопичення вуглецевих сполук у ґрунті», – ідеться у статті.

Зміни в структурі природного водостоку небезпечні для водних екосистем, а також для побутового та промислового водопостачання. Зниження обсягів випаровування водяної пари з ґрунтів впливає на місцевий та регіональний клімат, змінюючи структуру опадів.

Повідомляється, що діяльність агропромислових виробничих систем є головним фактором, який спричиняє зміни у біогеохімічних природних потоках, особливо через вимивання сполук нітрогену та фосфору з сільськогосподарських угідь, що суттєво впливає на якість води та сприяє забрудненню світового океану.

Забір прісної води для обслуговування сільськогосподарського виробництва негативно позначається на екосистемах багатьох вододілів. Це зменшує розміри водних об’єктів, призводить до скорочення біорізноманіття та порушує функціонування екосистем. Масштаби впливу можуть бути дуже суттєвими та поширюватися на великі території: локальне використання води може мати наслідки на великій відстані через фрагментацію екосистем та евтрофікацію, спричинену вимиванням сполук нітрогену та фосфору. Розширення зрошуваних площ сільського господарства призводить до деградації водно-болотних угідь та прибережних територій природних водойм, виснаження водоносних горизонтів та порушення водопостачання нижче за течією», – зазначили у матеріалі.

ІЦ УАК за матеріалами agropolit

agroconf.org





Схожі новини
  • На Донеччині законсервовано майже 5 тисяч гектарів деградованих земель
  • У Криму інвесторам, які обробляють зрошувані землі, надаватимуть знижки на воду
  • Волинь використала 1,7 млн. грн. від втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва на впровадження земельної реформи
  • 12 млн доларів на оптимізацію негативних впливів на лісостепову зону України
  • OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.