У 2020 році за даними обласних державних адміністрацій спостерігається значне падіння середньої урожайності картоплі. Про це повідомив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки Сергій Шупик під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства, пише SEEDS.
«Виробництво картоплі у 2020 році за даними обласних державних адміністрацій становило 20 мільйонів 716 тис. тонн. Зокрема сільгосппідприємства виробили майже 367 тис. тонн, або 1%, і 20 млн 35 тис. тонн, або 98% – господарства населення.
Основними виробниками картоплі стала Вінницька область – 1,9 млн тонн картоплі, Житомирська – 1,8 млн. тонн, Львівська – 1,6 млн. тонн і Київська – 1,5 млн тонн.», – розповів Сергій Шупик.
«У 2020 році за даними обласних державних адміністрацій спостерігається значне падіння середньої урожайності картоплі. По Україні урожайність картоплі, вирощеної усіма категоріями господарств становить 157 центнерів з гектара, що на 4,5% нижче від показників 2015-2019 років», – підкреслив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки.
За даними Держстату динаміка балансу картоплі (внутрішнє споживання) свідчить про те, що втрати картоплі стабільно зростають, зазначив посадовець.
Що стосується наявних в Україні картоплесховищ, на сьогоднішній день їх налічується 437, загальною ємністю 645, 7 тис. тонн. Про це свідчать данні обласних державних адміністрацій та Української Асоціації Виробників Картоплі.
ІЦ УАК за матеріалами seeds
agroconf.org
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше