Аграрний тиждень. Україна
» » Озимі в Україні мають гарну регенераційної здатністю – вчені
» » Озимі в Україні мають гарну регенераційної здатністю – вчені

Озимі в Україні мають гарну регенераційної здатністю – вчені






Рослини озимих культур в Україні в цілому мають гарну регенераційну здатність при їх відрощуванні. Про це свідчать результати аналізів монолітів, відібраних 22 лютого вченими Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, повідомила 26 лютого прес-служба НААН.

«Ступінь перезимівлі рослин оптимальних строків сівби в середньому по сортах складає 98-99% рослин і 97,2% стебел. В даний час стан рослин озимих оцінюється як задовільний і хороший», – йдеться в повідомленні.

Як відзначають вчені, в подальшому догляд за рослинами озимих зернових буде базуватися на їх фізіологічному стані під час відновлення весняної вегетації (середньо-багаторічна дата – 4 квітня), розвитку рослин, течії погодних умов, а також ресурсного забезпечення суб’єктів господарювання.

«Фітосанітарний стан посівів озимих зернових культур в даний час переважно добрий, однак, на листових пластинках нижнього ярусу озимого ячменю спостерігається розвиток септоріозу та гельмінтоспоріозу. Поширеність мишоподібних гризунів в умовах цього року незначна і не перевищує економічний поріг шкодочинності (ЕПШ», – додали експерти.

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • Стан посівів озимих зернових культур в Україні оцінюється як добрий і задовільний – вчені
  • Аграріям необхідно пришвидшитись з підживленням озимих — НААН
  • На Сумщині провели майстер-клас з вирощування озимих зернових
  • Держсільгоспінспекція посилює підготовку фахівців з визначення стану озимих культур
  • Держсільгоспінспекція посилює питання з визначення стану озимих культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.