Аграрний тиждень. Україна
» » Названо основних торговельних партнерів України
» » Названо основних торговельних партнерів України

Названо основних торговельних партнерів України


Названо основних торговельних партнерів України

В України є ключові міжнародні партнери — ЄС, Китай, США. Вони будуть завжди. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.

«Основні торгівельні партнери вже визначені 5 років тому і записані в «Експортній стратегії». На Середземномор’ї таким партнером є Туреччина, наразі ми зайшли в «тунель перемовин» торговельних з нею по ЗВТ. Планували вийти на домовленість ще минулого року, але знову зайшли в перемовини по угоді. І це нормально. Серед інших ключових — Північна Африка, Близький схід. Там наші основні торгівельні інтереси», — сказав Качка.

Нагадаємо, для експорту української продукції торік відкрились 12 нових ринків. Торік торгівля агропродукцією між Україною та ЄС перевищила $10 млрд.

ІЦ УАК за матеріалами АгроПоліт

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна не буде відмовлятися від сировинного експорту, — заступник міністра
  • Торговий представник України повідомив, чи введуть обмеження експорту зернових
  • Мінекономіки долучилося до обговорення НЕС-2030 на тему міжнародної економічної політики та торгівлі
  • Заступник Міністра - Торговий представник України Тарас Качка обговорив питання взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною
  • Тарас Качка провів Сьоме засідання Підкомісії з питань співпраці України та Китаю у сфері сільського господарства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.