Аграрний тиждень. Україна
» » Новий закон про ветмедицину підписав президентНовий закон про ветмедицину підписав президент
» » Новий закон про ветмедицину підписав президентНовий закон про ветмедицину підписав президент

Новий закон про ветмедицину підписав президентНовий закон про ветмедицину підписав президент


Новий закон про ветмедицину підписав президентНовий закон про ветмедицину підписав президент

 У лютому Верховна Рада України ухвалила Закон “Про ветеринарну медицину” № 1206-ІХ. Наприкінці минулого тижня закон підписав Володимир Зеленський. Про це повідомили в Офісі Президента.


Тепер будуть застосовуватися нові вимоги до утримання тварин та забезпечення їх благополуччя, а також до реєстрації ветеринарних ліків. Утім, закон почне діяти не відразу – протягом двох років передбачений перехідний період для представників ветеринарної медицини та галузі тваринництва.
 
“Документ удосконалює законодавство України в галузі ветеринарної медицини, зокрема визначає засади діяльності у сфері захисту здоров’я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та застосування ветеринарних препаратів, а також обігу побічних продуктів тваринного походження. Закон передбачає ліцензування виробництва та імпорту ветеринарних лікарських засобів, а також державну реєстрацію виробництва ветеринарних лікарських засобів, їхньої обігу та застосування. У документі також визначаються хвороби тварин, що підлягають повідомленню, та передбачено моніторинг хвороб тварин… Створюється комплексна та зручна у користуванні законодавча основа для ветеринарно-санітарних заходів, яка відповідає положенням Угоди про асоціацію з ЄС”, – йдеться на сторінці Офісу Президента.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • ВРУ ухвалила закон «Про ветеринарну медицину»
  • Законопроєкт про ветмедицину та благополуччя тварин ухвалили в першому читанні
  • Аграрний комітет схвалив до розгляду законопроект про ветеринарну медицину
  • У Верховній Раді зареєстровано законопроект про ветеринарну медицину та благополуччя тварин
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.