Про це пише ІА «Інфоіндустрія» з посиланням на Фейсбук сторінку Офісу ефективного регулювання (BRDO).
Усього в Україні 241 пивоварня, серед них — 204 малі пивоварні з об’ємом виробництва до 300 000 л. Малі пивоварні виробляють крафтове пиво, проте його частка складала близько 3% від усього ринку пива у 2019 році. В Україні досі юридично не визначені поняття «крафтове пиво» та «малі виробники пива». А передбачений граничний обсяг виробництва пива до 3000 гектолітрів на рік для малих броварень є у 66 разів меншим від загальноприйнятої європейської норми. Окрім цього, такі броварні значно постраждали через карантинні обмеження. На думку експертів, ефективність розвитку пивоварної галузі залежить від реалізації державної політики та законодавчих змін спрямованих на спрощення ведення підприємництва у сфері. У Зеленій книзі “Аналіз ринку ферментованих алкогольних напоїв” експерти сформували регуляторні рішення, які стануть потужним рушієм для стимулювання розвитку пивоваріння в Україні. Читати дослідження: =AT3Bifz-ZRBjPZkKGvBqiAgWoOO67png-0DSxhx4JINn3L59zM5MOovAnLmmuC6Zj9M2WRGb2Fia3Z5Eh6PgWIB72xK_1SvymEPGuH1WZP8QRHC-RXR0LgTpkMUFsdTe0fRY1IS8FNvfdiOPVjIFlHPyuok79-kg-8ACp8jEFBH6jVI]http://bit.ly/Bev_GP ІЦ УАК за матеріалами Інфоіндустрія
agroconf.org