У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України пояснили, як будуть стабілізувати ціни на продукти. Таке рішення відомство прийняло на тлі штучно завищених цін на деякі позиції.
Так, відомство детально розглянуло актуальність цін на такі харчові продукти, як мука, хліб, масло, яйця, цукор і м’ясо птиці.
На цей час для нормалізації цінової політики щодо цукру Мінекономіки видало ліцензії на імпорт 120 000 тонн цукру-сирцю. Це повинно розв’язувати проблему дефіциту продукту в Україні.Також було введено декларування цін на товари, що мають важливе соціальне значення. Це стосуватиметься тих продуктів, роздрібна вартість яких зростає більш ніж на 5% протягом тижня.
Раніше українські експерти передбачили підвищення цін на м’ясо вже на цьому тижні – 12-18 квітня.
Кажуть, що зростання цін очікується напередодні Великодніх свят, які випадають на 1 і 2 травня, а також Дня праці та Дня пам’яті та примирення (8-10 травня).
ІЦ УАК за матеріалами fbc
agroconf.org