Аграрний тиждень. Україна
» » Діють нові правила торгівлі з країнами СНД
» » Діють нові правила торгівлі з країнами СНД

Діють нові правила торгівлі з країнами СНД


Діють нові правила торгівлі з країнами СНД

Нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами Союзу незалежних держав (СНД) діють з 13 квітня 2021 р.

Як говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, це пов'язано із втратою чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, підписаної у 1993 р.


«Торгівля товарами буде здійснюватися в рамках чинного законодавства України та враховуючи вимоги країн призначення, а також міжнародні вимоги та правила», — зазначають у відомстві.

Уточнюється, що з метою обговорення умов взаємної співпраці та погодження двосторонніх форм ветеринарних сертифікатів Держпродспоживслужба протягом 2020-2021 рр. провела перемовини та консультації з представниками Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

В результаті були погоджені двосторонні форми ветеринарних сертифікатів для експорту із України до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, ознайомитися з якими можна на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» за посиланням.

Продовжується робота над погодженням форм сертифікатів на експорт до Вірменії, Узбекистану, Киргизстану. Після ухвалення відповідних документів вони будуть опубліковані на вебпорталі Держпродспоживслужби.

ІЦ УАК за матеріалами АгроПортал

agroconf.org





Схожі новини
  • Торік погоджено 75 міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт та імпорт рослинницької та тваринницької продукції
  • Україна та Білорусь позитивно оцінюють рівень співпраці у рамках робочої групи з вирішення питань взаємної торгівлі продукцією тваринного походження
  • Україна та ЄС узгоджують сертифікати для торгівлі продукцією птахівництва
  • Погоджено ряд ветеринарних сертифікатів на експорт продуктів з України до Катару
  • Оновлено вимоги експорту молочних продуктів та м'яса птиці з України до Північної Македонії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.