За останні роки Україна збільшила експорт рибних продуктів. Так, у 2018 році він сягав $37 млн (10,5 тис. тонн), у 2019 році – $46 млн (11,7 тис. тонн), у 2020 році – $52 млн (12 тис. тонн).
Про це повідомив голова правління Асоціації українських імпортерів риби та морепродуктів Дмитро Загуменний, передає agrotimes.ua.
Він підкреслив, що йдеться не лише про українську рибу, переважно це – імпортна продукція, яка переробляється в Україні, а потім експортується на інші ринки. «Завдяки підписанню конвенції ПанЄвроМед зараз є можливість імпортувати рибу з Норвегії, переробляти її в Україні, й експортувати її до ЄС із нульовим митом», – пояснив Дмитро Загуменний.
Такий формат, за його словами, набирає обертів.
«Я гадаю, Україна має величезний потенціал, аби стати щонайменше другою Польщею, яка сьогодні є найбільшим переробником риби в Євросоюзі і де працюють українці, які їдуть туди на заробітки».
ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com
agroconf.org