Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні планують збільшити площі зрошуваних земель
» » В Україні планують збільшити площі зрошуваних земель

В Україні планують збільшити площі зрошуваних земель


В Україні планують збільшити площі зрошуваних земель

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, в Україні створено Державне агентство з меліорації та рибного господарства. Для аграріїв це відкриває нові горизонти, оскільки уряд обіцяє сприяти збільшенню площ зрошуваних земель та дренажних систем, повідомляє SEEDS.

Міністерство вже ухвалило “Стратегію зрошення та дренажу до 2030”. Зокрема, в документі йдеться про модернізацію та побудову нових систем меліорації.

“Наша ціль поруч із земельною реформою синхронізувати реалізацію іригаційної реформи. Зокрема законопроєкт про об’єднання водокористувачів вже готовий до першого читання. Ми будемо відбудовувати і розширювати меліоративні системи із залученням приватного і державного капіталу. Це проєкти, де кошти вкладаються не просто в інфраструктуру. Вони матимуть швидкий і відчутний ефект, оскільки одразу формують додану вартість, збільшують врожай, кількість робочих місць і повертають деградовані землі в сільськогосподарське користування”, – зазначає міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

ІЦ УАК за матеріалами SEEDS

agroconf.org





Схожі новини
  • Державне агентство з меліорації створено та передано під управління Мінагрополітики, – Роман Лещенко
  • У ВРУ зареєстрували законопроект щодо зрошення
  • У 2021 році площа зрошуваних земель збільшиться до понад 600 тис. га
  • Уряд схвалив програму з розробки систем зрошення та дренажу в Україні
  • Уряд планує затвердити план заходів для розширення зрошуваних площ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.