Аграрний тиждень. Україна
» » П’яту частину ВВП в Україні займає агросектор – Лещенко
» » П’яту частину ВВП в Україні займає агросектор – Лещенко

П’яту частину ВВП в Україні займає агросектор – Лещенко


П’яту частину ВВП в Україні займає агросектор – Лещенко

В аграрній країні, де половина валютної виручки займає агропромисловість, в якій 5-та частина ВВП це також агро, де все концентровано в тій чи іншій мірі аграрним виробництво, повинно бути профільне міністерство. Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко сказав на відкритті 33-ї Міжнародної агропромислової виставки AGRO-2021.

«В аграрній країні, де половина валютної виручки займає агропромисловість, в якій 5-та частина ВВП це також агро, де все концентровано в тій чи іншій мірі аграрним виробництво, повинно бути профільне міністерство. І, нарешті, сьогодні його ми вже маємо», – сказав міністр.

За словами Романа Лещенка, у міністерстві уже сформована команда із людей, які пліч-о-пліч із ним просували усі процеси пов’язані із земельною реформою, реформою зрошення та дренажу, а також державною підтримкою, яка спрямована на національного товаровиробника.

«Ми пишаємося тим, що в цьому році максимально концентровано направили кошти на підтримку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, компенсації кредитної ставки, фермерства. Для нас важливо в наступному році цю підтримку збільшити й закласти основу для того, щоб аграрний сектор в Україні динамічно розвивався», – підсумував міністр.

ІЦ УАК за матеріалами agropolit

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні створено Державне агентство з меліорації та передано під управління Мінагрополітики
  • Державне агентство з меліорації створено та передано під управління Мінагрополітики, – Роман Лещенко
  • В ц.р. на півдні України стартує масштабний проект розвитку меліорації – Лещенко
  • Міністр агрополітики Роман Лещенко озвучив ключові завдання на 2021 рік
  • Лещенко: В Україні фізично не може бути 3,5 млн одноосібників

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.