Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрний Комітет підтримав зміни до Закону щодо органічної продукції
» » Аграрний Комітет підтримав зміни до Закону щодо органічної продукції

Аграрний Комітет підтримав зміни до Закону щодо органічної продукції


Аграрний Комітет підтримав зміни до Закону щодо органічної продукції

Комітет з питань аграрної та земельної політики ВР підтримав законопроєкт №5440 щодо внесення змін до перехідних положень ЗУ «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Про це повідомив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук. За його словами, основною метою внесення змін є недопущення зупинення торгівлі органічною продукцією на території України, а також усунення перешкод для отримання українськими виробниками державної підтримки у сумі 50 млн грн у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Враховуючи, що з ряду обставин, на дату введення в дію Закону у 2019 році відповідні підзаконні не були прийняті та були відсутні органи сертифікаціі, які можуть сертифікувати виробництво і обіг органічної продукції постала необхідність регулювання процедури реєстрація.

Підтримані парламентським аграрним Комітетом зміни до діючого Закону дозволять, тимчасово, до 1 липня 2024 року, суб’єктам господарювання реалізовувати с/г продукцію як органічну у разі наявності сертифікувату.

Соломчук зазначив, що відповідно до Національної економічної стратегії на період до 2030 року, площі земель з органічним статусом мають збільшитися до не менш як 3-ох відсотків загальної площі сільськогосподарських угідь. І це призведе до того, що до 2030 року понад 30% полиць магазинів мають бути заповненими натуральними продуктами.

ІЦ УАК за матеріалами agro-business

agroconf.org





Схожі новини
  • Уряд ініціює створення в Україні Відділу органічного виробництва та стандартів якості
  • Держпродспоживслужба взяла участь у заходах щодо органічного виробництва
  • «Органічний» Закон: Встановлені вимоги до органів сертифікації органічної продукції
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.