Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості
» » В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості

    В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості


    В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості

    Рекордну за розміром ягоду жимолості було отримано на випробувальній ділянці ТОВ «ФруТек», що у Вінницькій області, на новому сорті канадійської селекції Бореал Б’юті. Вага найбільшої ягоди склала рекордних 6,57 г. Про це повідомляється на сторінці компанії «ФруТек» у Фейсбук.

    «За інформацією селекціонера сорту, пана Роберта Борса, в умовах штату Саскачеван, Канада (де було створено Бореал Б’юті), середня вага ягоди цього сорту складає 2,6 г, а максимальна вага окремих плодів може досягати до 3,7 г. Пан Борс був дійсно вражений результатом, який вдалося досянути в Україні», – йдеться у повідомленні.

    У «ФруТек» зазначають, що сорт Бореал Бюті вирізняється не лише розміром плодів та формою ягоди (завдяки якій він, до речі, отримав свою назву), цей сорт також є найбільш урожайним з більш ніж 25+ сортів різних селекційних програм, які випробовуються на дослідній ділянці компанії. Так, на третій рік після висаджування, яке проводилося дворічними саджанцями восени 2018 року, цьогоріч вдалося досягнути середньої урожайності 3,5 кг з куща, що відповідає 12 т/га.

    «Як правило жимолость виходить на повну продуктивність на 5-6 рік після посадки, тому цілком ймовірно, що урожайність Бореал Б’юті з кожним наступним роком ще й надалі зростатиме», – припускають у «ФруТек».

    За результатами досліджень Інституту Садівництва НААН України жимолость вирізняється найвищим вмістом антиоксидантів серед усіх ягідних культур, які, наразі, вирощуються комерційно. Так, вміст фенольних сполук у плодах сорту Бореал Б’юті становив 887 мг/100 г (для порівняння: у популярній наразі лохині зазвичай міститься, в залежності від сорту та умов вирощування, від 250-400 до 600 мг/100 г поліфенолів).

    ІЦ УАК за матеріалами agrotimes

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні подешевшали ягоди
  • В Україні названо, чому може обвалитися ціна на українські ягоди
  • В Україні стартував сезон полуниці: скільки коштують ягоди
  • На Волині закладають плантації жимолості
  • Ремонтантна суниця у розпалі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості


В Україні виростили найбільші в світі ягоди жимолості

Рекордну за розміром ягоду жимолості було отримано на випробувальній ділянці ТОВ «ФруТек», що у Вінницькій області, на новому сорті канадійської селекції Бореал Б’юті. Вага найбільшої ягоди склала рекордних 6,57 г. Про це повідомляється на сторінці компанії «ФруТек» у Фейсбук.

«За інформацією селекціонера сорту, пана Роберта Борса, в умовах штату Саскачеван, Канада (де було створено Бореал Б’юті), середня вага ягоди цього сорту складає 2,6 г, а максимальна вага окремих плодів може досягати до 3,7 г. Пан Борс був дійсно вражений результатом, який вдалося досянути в Україні», – йдеться у повідомленні.

У «ФруТек» зазначають, що сорт Бореал Бюті вирізняється не лише розміром плодів та формою ягоди (завдяки якій він, до речі, отримав свою назву), цей сорт також є найбільш урожайним з більш ніж 25+ сортів різних селекційних програм, які випробовуються на дослідній ділянці компанії. Так, на третій рік після висаджування, яке проводилося дворічними саджанцями восени 2018 року, цьогоріч вдалося досягнути середньої урожайності 3,5 кг з куща, що відповідає 12 т/га.

«Як правило жимолость виходить на повну продуктивність на 5-6 рік після посадки, тому цілком ймовірно, що урожайність Бореал Б’юті з кожним наступним роком ще й надалі зростатиме», – припускають у «ФруТек».

За результатами досліджень Інституту Садівництва НААН України жимолость вирізняється найвищим вмістом антиоксидантів серед усіх ягідних культур, які, наразі, вирощуються комерційно. Так, вміст фенольних сполук у плодах сорту Бореал Б’юті становив 887 мг/100 г (для порівняння: у популярній наразі лохині зазвичай міститься, в залежності від сорту та умов вирощування, від 250-400 до 600 мг/100 г поліфенолів).

ІЦ УАК за матеріалами agrotimes

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні подешевшали ягоди
  • В Україні названо, чому може обвалитися ціна на українські ягоди
  • В Україні стартував сезон полуниці: скільки коштують ягоди
  • На Волині закладають плантації жимолості
  • Ремонтантна суниця у розпалі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.