На ринках півдня України якраз у розпалі сезон перців та винограду, відповідно, ціни знижуються. Конусовидні перці типу Білозірка, Хаскі пропонують за ціною 7-10 грн/кг, призначені для переробки – по 3 грн/кг. Столовий виноград – від 20 до 55 грн/кг.
На найбільшому гуртовому фермерському ринку півдня України «Неждана», що в селі Великі Копані на Херсонщині подешевшали також і кубовидні перці типу Геркулес – 15-25 грн/кг.
Баклажани звичайних форм продають по 5-7 грн/кг, круглі – по 9-10 грн/кг, графіті – 18 грн/кг, Геліос – 10-18 грн/кг.
Червоні томати – від 5 до 12 грн/кг, чері – від 15 до 35 грн/кг, помаранчеві – 6-16 грн/кг.
Кабачки – по 4-5 грн/кг, огірки – по 12-15 грн/кг.
Середньостигла капуста 3-4 грн/кг, молода – 7-10 грн/кг. Картопля – 3-6 грн/кг, морква – 3-5 грн/кг, буряк – 5 грн/кг, цибуля – від 3 до 8 грн/кг залежно від якості.
Круглі полосаті кавуни – від 1 до 1.5 грн/кг, Чарльстон Грей – 2-3 грн/кг. Диня – 5 грн/кг.
Подешевшали сливи – 10-11 грн/кг, персики від 15 до 30 грн/кг. Нектарини – 33-40 грн/кг.
Ранні яблука по 12-16 грн/кг, груші – 20-25 грн/кг.
ІЦ УАК за матеріалами agrotimes
agroconf.org