Аграрний тиждень. Україна
» » Старий документообіг в морській галузі гальмує впровадження світових практик в судноплавстві – думка
» » Старий документообіг в морській галузі гальмує впровадження світових практик в судноплавстві – думка

Старий документообіг в морській галузі гальмує впровадження світових практик в судноплавстві – думка






 

Документи, які зараз використовують портові оператори в своїй діяльності, не відповідають вимогам часу. З цієї причини почали розробляти інформаційні системи, якими можна користуватися в електронному вигляді.

Такою думкою поділився Директор департаменту організації роботи портів ДП ​​«АМПУ» В’ячеслав Вороний на конференції «Морські та річкові вантажоперевезення», повідомляє журналіст Еlevatorist.com.

«Основні транспортні документи в морській галузі – коносамент, маніфест, декларація про вантаж, і інші документи, встановлені на міжнародному рівні. Регулювання інших форм вантажних перевізних документів, на нашу думку і Мінінфраструктури, є не тільки недоцільним, а й стримуючим фактором впровадження кращих світових практик», – заявив Вороний.

Скасування зазначених правил сприятиме спрощенню оформлення вантажів водним транспортом і зменшить ризики виникнення претензій з боку правоохоронних органів про невідповідність складського обліку терміналу встановленому законодавством.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України (МІУ) оголосило курс на дерегулювання процедур в портовій галузі. Одна з основних завдань – завершення впровадження електронного оформлення суден відповідно до світових стандартів.

https://elevatorist.com





Схожі новини
  • Морські порти України скоротили вантажоперевалку зерна на 33,1%
  • 15 листопада – прес-конференція щодо впровадження пілотного проєкту з надання адмінпослуг у сфері ветеринарії в електронному режимі
  • УЗ запроваджує електронний документообіг під час міждержавного перевезення вантажів
  • Росспоживнагляд не має претензій до документів на український сир
  • Парламент ухвалив закон про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.